BULJ DOBIO ODBIJENICU: Capakova zamjenica mu je objasnila zašto kafići mogu raditi samo do ponoći

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Kafići u Sinju neće raditi iza ponoći ni tijekom alkarskih svečanosti.

Premda je sinjski gradonačelnik Miro Bulj zatražio od Nacionalnog stožera Civilne zaštite da ukine vremensko ograničenje rada ugostiteljskih i drugih objekata, naišao je na odbijenicu.

Bulj je tvrdio da bi zbog kraćeg radnog vremena brojne obitelji ostati bez mogućnosti rada, a posljedično i bez egzistencije.


“Ukinite ovo vremensko ograničenje rada do pola noći jer kako je moguće da se u pola noći budi korona, koja su to istraživanja pokazala”, poručio im je.

No, u Zagrebu su drugog mišljenja.Pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marija Bubaš putem Hine je Bulju poručila da bi takva odluka bila diskriminirajuća, i prema drugim ugostiteljima na obali, ali i prema onima na kontinentu. A kada bi se rad dopustio svima, ukinula bi se važna epidemiološka mjera.

Poslala mu još jednu i utješnu poruku: lani je na Alci bilo dozvoljeno 25 posto kapaciteta, sada je dopušteno 50. A usput je podsjetila da je upravo Splitsko-dalmatinskoj županiji trenutno najveći broj novozaraženih i loš odaziv na cijepljenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI