Bujas predložio što napraviti s 22 milijarde eura iz EU: Ovo nam je možda zadnja šansa za Restart!

Screenshot N1

Hrvatska će od Europske unije dobiti 22 milijarde eura, odlučeno je nakon što su čelnici zemalja članica EU-a postigli dogovor o novom prijedlogu plana za oporavak i sedmogodišnjeg proračuna. Hrvoje Bujas, predsjednik udruge ‘Glas poduzetnika’, dao je prijedlog kako najbolje utrošiti taj novac.

“Mala, jutarnja misao…vezana uz najavljenih 22 milijarde €, sasvim korektan iznos, no jedna Slovačka je definirala na tom istom sastanku 45 milijardi € (istina, duže je članica EU).

Bilo bi najbolje da sa svim tim najavljenim EU sredstvima (od kojih otprilike pola ionako SVI moramo vraćati) država i Plenković, popune sve rupe i minuse u proračunu, dapače neka se učiteljima, medicinskim sestrama, policajcima i sl. u javnom sektoru povećaju place, a onima koji su visak (mislim pri tom na većinu zaposlenih u Javnoj upravi i lokalnoj samoupravi tzv. birokraciji) daju otpremnine i pusti ih se na tržište rada.

Neka se napokon reformira zdravstvo, obrazovanje i pravosuđe, neka napokon profunkcioniraju sustavi koje godinama plaćamo, a imamo s jedne strane impotentno obrazovanje, neefikasno pravosuđe i konstantno prezaduženo zdravstvo…neka se poplaćaju sva dugovanja…SVIMA!

Digitalizirajte se!



Budite u cijelom procesu transparentni!

Nama u privatnom sektoru ne trebate zapravo “dati” ništa.

Samo smanjite poreze, počevši od PDV-a, pa preko poreza na dohodak, sve do ukidanja velike većine parafiskalnih nameta (HŠ, HV, HGK, HOK, HTZ…)

Ne trebate nam gospodo dati ništa, samo do vraga uzimajte manje, a mi znamo najbolje kako ćemo naš novac uložiti/investirati…zadržati naše građane i zaposlite ljude, povećati proizvodnju, proširiti djelatnosti…

Ovo nam je možda zadnja šansa za Restart!”, naveo je Bujas u Facebook grupi “Udruga Glas poduzetnika”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI