BRZO SU REAGIRALI! JOHNSON&JOHNSON ODGODIO ISPORUKU CJEPIVA U EUROPU: Pojavili su se sumnjivi slučajevi krvnih ugrušaka

Foto: Pixbay

Danas je odjeknula vijest da je Farmaceutska tvrtka Johnson & Johnson najavila da će “proaktivno odgoditi” uvođenje svog cjepiva protiv koronavirusa u Europi, pozivajući se na zabrinutost zbog slučajeva zgrušavanja krvi u SAD-u, piše Politico.

Dvije američke regulatorne agencije dale su preporuku o suspenziji cjepiva, navodeći šest slučajeva izuzetno rijetkog poremećaja zgrušavanja krvi u kombinaciji s niskim trombocitima. SAD je već upotrijebio 6,8 milijuna doza ovog jednokratnog cjepiva.

Oglasili se o svemu priopćenjem“Sigurnost i dobrobit ljudi koji koriste naše proizvode nam je prioritet”, napisala je tvrtka u priopćenju za javnost.

“Usko surađujemo s medicinskim stručnjacima i zdravstvenim tijelima i snažno podržavamo otvoreno priopćavanje svih podataka zdravstvenim radnicima i javnosti. Svjesni smo izuzetno rijetkog poremećaja s krvnim ugrušcima u kombinaciji s niskim trombocitima kod malog broja osoba koje su primile naše COVID-19 cjepivo.

Donijeli smo odluku o proaktivnom odgađanju izvoza našeg cjepiva u Europu”, napisali su iz Johnson&Johnsona.

Ovoga tjedna podsjetimo Johnson&Johnson je i Hrvatskoj trebao isporučiti cjepivo. Bilo je naručeno 900.000 doza ovog cjepiva. No sad je sve to obustavljeno.

 

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI