BRUTALNA SVAĐA U PARTIJI: ‘Ja nisam p****** kao svi vi s Donjeg grada, ja sam dečec s Trnja sve kažem kako je a vi se j*****’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na sastanku SDP-ove podružnice zagrebačkog Donjeg grada u petak, na kojem je Danica Juričić namjeravala predstaviti svoju kandidaturu za predsjednicu SDP-a Zagreb, pretvorio se u okršaj u kojem je bila brutalno izvrijeđena od strane Marijana Rešetića.

Rešetić je dugogodišnji član SDP-a, na posljednjim izborima bio je član izbornog stožera Joška Klisovića, a spominje ga se kao Grbinovog čovjeka od povjerenja koji je, između ostaloga, sudjelovao u “čistkama” u Zagrebu.

Detalje svega na Facebook stranici Socijaldemokrati Hrvatske je objavila Mara Antolović.

“Sinoć je održano druženje SDP-a Donji Grad u svom standardnom terminu i kao gost nam se pridružila cijenjena kolegica i kandidatkinja za predsjednicu SDP-a Zagreb, gđa Danica Juričić. Sve je prolazilo u najboljem mogućem redu, dok se sastanku nije pridružio kolega Marijan Rešetić, u vidno alkoholiziranom stanju.

Ubrzo nakon njegovog dolaska, počeli su žustri monolozi g. Rešetića, u kojem su padale teške uvrede i psovke, pa i prijetnje, ne samo prema nama prisutnima nego i prema bivšim kolegama koji su nedavno izbačeni iz stranke.



Tako je na samom početku vrlo bahato i arogantno prekinuo komunikaciju između mene i Danice. Kada ga je kolegica zamolila da pričeka sekundu da završimo, on me pogledao u oci i (nažalost, moram citirati), rekao “Boli me kurac za nju”, na sto je Danica oštro reagirala, no on je nastavio u svom tonu: “Ja nisam pičkica kao svi vi s Donjeg grada, ja sam dečec s Trnja sve kažem kako je a vi se jebite.”

Za bivšeg kolegu Nikšu Vukasa “ako mi se pojavi pred očima, zadavit ću ga golim rukama”, za g. Bernardića: “to ljudsko govno od čovjeka, ja bi ga roknuo u glavu da mi dođe pred oči, a doći će ….”…”kriminalci, ljigavci, govna,…”, “njih sve treba u zatvor i sve koji ih podržavaju jer su i oni kriminalci”…”ja bi ih složio sve sa zemljom kao i sve koji ih podržavaju”…teško je uopće popamtiti količinu uvreda kojima je jučer Marijan častio i bivše i aktivne kolege…na stranu naša osobna mišljenja o radu spomenutih, ovako degutantne riječi ne smiju izlaziti iz usta nekoga tko predstavlja SDP, ni na kavi s najboljim frendom, a kamoli na sastanku pred 20-tak članica i članova koji su ostali zgroženi komunikacijom g. Marijana.

Jer na kraju krajeva, on je došao na redovan sastanak, kak on veli “pički s Donjeg Grada” kako bi sve nas prisutne u kratkom vremenu izvrijeđao. Svojim je ponašanjem, ujedno pokazao i veliki disrespekt prema kolegici Danici koja je odvojila vrijeme za nas a na kraju je kolega ispao One man show. I to kakav One man show. Tema njegovog komentiranja je bilo i aktualno vodstvo stranke koje također nije bilo posteđeno ružnih komentara. No većina njegovih uvreda mi se previše gadi da bi ih iznova ponavljala u mailu.

Možemo se ne slagati u nekim stvarima, možemo argumentirano kritizirati i debatirati, dapače, to je socijaldemokracija. Ovo socijaldemokracije, a ni osnovnog bontona, vidjelo nije”, dio je onoga što je napisala Antolović.

O tome što se događalo sama Juričić je objavila na svom Facebook profilu kazavši da tom društvenom mrežom kruži prepiska o vrijeđanju bivših i sadašnjih članova SDP-a na sastanku organizacije Donji grad. Potvrdila je autentičnost navoda.

Prenosimo njezin status.

“Kruži fejsom jedna prepiska o vrijeđanju bivših i sadašnjih članova SDP-a, izrečeno je to na sastanku organizacije Donji grad, na sastanku na kome sam bila najavljujući svoju kandidaturu za predsjednicu SDP Zagreb. Uvrede i psovke i osobno sam doživjela. Mnogi me iz stranke pitaju je li to točno. Točno je sve – od ružne do najružnije riječi – ali neću ih ponavljati, takvom sam se govoru odmah suprotstavila na sastanku ukazavši tamo gdje je trebalo da vrijeđanje nije govor socijaldemokrata.

Kolegu je to naročito raspalilo kad sam stala u obranu takvog izričaja i prema onima koji su nedavno otišli iz stranke, smatrajući to potpuno i nepristojnim i nepotrebnim. Tek je onda prostačenje doživjelo svoj krešendo. Pomislila sam kako nismo za šankom nego u stranci koja se, zamislite, zalaže za Građanski odgoj. Odlučna sam tu sramotu promijeniti i reagirati uvijek kad treba. Hvala svima koji su mi se javili u inbox zgražavajući se nad ovim događajem, jer su shvatili da se ne tiče samo mene, nego i stranke koja je s takvim kadrovima u Zagrebu pala na 8 posto.

Premda je riječ o pojedincima, nerijetko su na pozicijama s kojih urušavaju stranku u cjelini ovakvim lošim dojmom o stranci, a to najviše pogađa članove koji se ponašaju drugačije i djeluju potpuno drugačije i zbog njih se i kandidiram, jer ih ima puno koji SDP mogu ponovo dovesti do vrha socijaldemokracije i na demokratskim izborima bilo to u Zagrebu, Splitu, i u drugim gradovima. Ali u SDP-u, nažalost, ima ljudi koji misle da nešto na službenom sastanku mogu izreći pijani, ili da se grube riječi smiju izreći na sastancima prema drugaricama u pijanstvu ili šali, ali najgore je kada prisutni koji sazivaju sastanak, iako potpuno trijezni, uopće na to ne reagiraju. Niti na sastanku, a niti do danas, premda su čuli za ovo i u vrhu stranke, kao i svi kandidati koji bi vodili SDP Zagreb. Ako je ovo samo ‘moja stvar’ evo reagiram. Jer reakcija čini promjenu. Jer ako je nešto izišlo u javnost, onda se reagira javno. Nisu bitni ni Mi ni Oni. U ovome smo čemeru SVI i na to trebamo reagirati“.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI