BRUTALAN OKRŠAJ U STOBREČU: Toga se nebi posramio ni Filip Hrgović! Napao prometnog redara, ovaj mu žestoko uzvratio

Foto: Screenshot/ Slobodna Dalmacija

Protekle je nedjelje u Stobreču došlo do tučnjave između prometnog redara i jednog građanina. Prema službenim informacijama iz PU splitsko-dalmatinske, incident je istražen i riješen.

“Policijski službenici II. PP dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom kojega se sumnjiči da je 22. kolovoza na ulici u Stobreču verbalno, a potom i fizički napao prometnog redara, koji je obavljao službene radnje. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Napad na službenu osobu podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu”, objavila je policija.

Snimku cijelog događaja objavila je  Slobodna Dalmacija, a na njoj se vidi kako građanin uistinu napada prometnog redara i udara ga, nakon čega se povlači prema automobilu i diže ruke u zrak.

Prometni redar uzvraća napad, dok drugi snima

No, prometni redar potom kreće prema njemu i udara ga šakama. Na snimci se može čuti i drugog prometnog redara, koji policiji govori da su napadnuti i on i kolega, iako se na snimci vidi da je napadnut samo jedan redar. Svjedocima koji snimaju govori da se maknu i da će ići na razgovor u policiju budu li nastavili snimati.



“Službene osobe napadnute su u uniformi u centru Stobreča. Omladinsko šetalište, dva službena redara. Molim te, makni se s ovoga položaja, upravo razgovaram s policijskom postajom, govorim ti kao službena osoba. I ti i repić ići ćete na obavijesni razgovor. Ovo je službeni mobitel, službeni, ne moram govoriti ime, čut će ime ovdje svi, napao je kolegu i mene fizički, sve ima snimljeno kamerom”, govori redar koji snima.

‘Počeli smo se bojat’ tih lokalnih šerifa’
Očevici događaja za Slobodnu tvrde da je 47-godišnjak zaustavio vozilo kraj okretišta autobusa te mu je supruga izašla, otišla do pekare i vratila se odmah u vozilo noseći kruh. Dobili su prijavu, iako, kako kažu, nisu ometali promet niti stajali dulje od minute-dvije.

“Ma ulazi ona s kruhom u auto i redar je vidi i snima. Zna da idu ća i nikog ne ometaju pa opet piše prijavu. Čuo sam da tako znaju ljudima pisat’ prijave na istoj autobusnoj postaji dan za danom za isti prekršaj pa im onda šalju poštom sve odjednom. Trebali bi građaninu odmah dat’ prvu prijavu, da ga upozore da čini prekršaj, pa da ga ne bi ponovio, a ne silovat’ dan za danom. Počeli smo se bojat’ tih lokalnih šerifa”, kaže jedan svjedok za Slobodnu Dalmaciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI