Bruna Esih o HDZ-u: “Ruka im jedna može bti na srcu, ali je druga u džepovima građana!”

screenshot

U nedjelju je ćelnica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih gostovala u RTL-u Danas i pojasnila zašto nisu išli zajedno s Ružom Tomašić, a izjasnila se i o suradnji s HDZ-om.

Na pitanje je li joj žao što nisu išli s Ružom Tomašić zajedno na EU izbore, jer bi ostvarili bolje rezultat, Esih je rekla: “U životu možete žaliti za koje čime. Ali, od toga nećete dobiti ništa. Ta je priča završena. Mi smo odluku donijeli na temelju činjenica i pregovora. Nekakva zamisao o ujedinjenju je krenula 2017. godine uoči lokalnih izbora. S istim akterima sam tada sjedila, bilo je dobre volje, ali razgovori nisu uspjeli. To nas ne sprečava da opet sjednemo za stol”.

Jasna je i o suradnji s HDZ-om: “Nažalost, ili na sreću, imala sam prilike sudjelovati u radu HDZ-a kroz Klub u Saboru. Ne, nemam povjerenja ni u jednu frakciju unutar HDZ-a. Te kolege su puno puta mene tapšali po leđima, ali na Klubovima nisu podržavali moje prijedloge. Jedna ruka im može biti na srcu, ali druga u džepovima hrvatskih građana”, rekla je Esih za Vijesti.hr, te dodala kako za sada nemaju predsjedničkog kandidata niti osobu koju bi podržali.

O kandidaturi Miroslava Škore kaže: “Trenutno ne mogu govoriti ni u smjeru Škore ni u smjeru aktualne predsjednice. Miroslav Škoro naš projekt? Ne bi rekla. Mnogi su pristali da budu nečiji projekt”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI