Brojni političari gužvaju se na biralištima: Glasačke listiće zaokružili Penava i Radić

Foto: Ronald Gorsic / Goran Mehkek / CROPIX

U 7 sati ujutro u Hrvatskoj je otvoreno preko 6.500 tisuća biračkih mjesta na kojima će građani glasati za 151 saborskog zastupnika 11. saziva Hrvatskog sabora.

U 10.30 sati u OŠ Retfala u Osijeku glasao je zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić, dok je u Vukovaru svoj glasački listić ispunio predsjednik DP-a Ivan Penava. U Zagrebu je glasao Andrej Plenković, a negdje iza 10 sati na biralištu se pojavio i predsjednik Zoran Milanović.

Na izbornom mjestu bio je i predsjednik stranke Pravo i Pravda Mislav Kolakušić u Zagrebu, a glasao je i Mostovac Nikola Grmoja koji je rekao da očekuje rekordnu izlaznost. U Osijeku je svoju građansku dužnost ispunio ministar obrane Ivan Anušić.

Foto: Miroslav Slafhauzer / CROPIX
Foto: Damir Krajac / CROPIX

Na izbore je na biračko mjesto MO Šalata u Voćarskoj ulici u Zagrebu izašao i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, te predsjednik Mosta Božo Petrov.



Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Nositelj liste HDZ-a u VII. izbornoj jedinici i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Borovje, dok je predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec glasao je u Čakovcu. Na biračko mjesto u OŠ Dragutina Tadijanovića u Zagrebu izašla je i predsjednica stranke Odlučnost i Pravednost Karolina Vidović Krišto.

Foto: Ivana Grgic / CROPIX
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Svoju građansku dužnostu Zadru je ispunio i ministar Šime Erlić te nositeljica liste Rijeke Pravde u IX. izbornoj jedinici Sabina Glasovac. U OŠ Pazdigrad u Splitu oko 10:30 glasali su Ivica i Marijana Puljak, a isto je učinio i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić. Na biračko mjesto izašao je i predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Na biračko mjesto izašla je i bivša premijerka Jadranka Kosor koja je poslala poruku putem platforme X. “Ako sam mogla uz pomoć pomagala, možete i vi koji hodate bez problema. Inače; ovdje tumačim svom nestrpljivom sinu da se smijem slikati na ovom mjestu i da to nije isto kao davanje izjava kojima se krši šutnja”, poručila je Kosor.

Pripadnicima Hrvatske vojske koji se na dan izbora za zastupnike u Hrvatskom saboru u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024. zateknu na službi u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu, omogućeno je glasovanje na posebnim biračkim mjestima.

FOTO: MORH

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je kako je izlaznost do 11:30 u Hrvatskoj bila 24,18 posto. Glasalo je 747.986 birača. Izlaznost je na prošlim izborima 2020. godine bila 18,09%. Najveća izlaznost je u u 6, 1. i 3. izbornoj jednica, a najmanja u 9. i 10.

 

Izvor: Izbori.hr

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI