BROJKE SU I VIŠE NEGO OBEĆAVAJUĆE: Iz HTZ-a najavljuju još veće prihode do kraja sezone

Foto: Cropix

Direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić za HRT je komentirao turističku sezonu. Istaknuo je kako je sada stanje odlično.

“Sadašnji tijek glavne turističke sezone je odličan, približili smo se 2019., pratimo trend 95-96 posto noćenja i 90 posto dolazaka u odnosu na 2019. Danas u Hrvatskoj boravi oko milijun i sto tisuća turista, prihodi će biti još veći”, izjavio je.

Komentirao je HNB-ovu prognozu da ćemo od turizma ove godine uprihoditi 800 milijuna eura, odnosno 7% više u odnosu na 2019.

Kaže, prolazno vrijeme nam je odlično, imamo veći broj fiskaliziranih računa pa i prihoda u turizmu, ali treba pričekati ostatak glavne sezone.

“Imamo i odlične najave za posezonu, pa ćemo na kraju godine zbrajati pokazatelje i prihode, zasigurno sezona će biti odlična”, ocijenio je Staničić.



No, mnogo je primjedbi na previsoke cijene na obali, a Staničić kaže da se uvijek apelira na činjenicu da svaku povećanje cijena mora biti popraćeno s povećanjem razine kvaliteta proizvode i usluge.

“Nadam se da će naši turistički radnici biti razboriti, da će pomno promatrati daljnji tek sezone i da će se prilagoditi stanju na tržištu”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI