BROJ ZARAŽENIH KORONOM PREMAŠIO 2 MILIJUNA! Najveći broj umrlih u Americi do sada

Foto: Business Insider

Broj oboljelih od novog koronavirusa premašio je dva milijuna. Točnije, u svijetu je na koronavirus pozitivno 2.000.231, umrlo je 126.758 ljudi, a broj izliječenih iznosi 484.729, objavljeno je na stranici Worlometers.

SAD je i dalje novo žarište pandemije koronavirusa. Broj oboljelih u toj zemlji iznosi 614.246. Ukupan broj umrlih iznosi 26.064, a izliječilo se 38.820 ljudi.

U Španjolskoj broj oboljelih iznosi 174.060, umrlo je 18.255 ljudi, a ozdravilo je 67.504 ljudi.

Broj oboljelih u Italiji iznosi 162.488, umrlo je 21.067 ljudi, a izliječilo se 37.130 ljudi.

čim je ukupan broj oboljelih zdravstvenih radnika porastao na 86.



Zaraženo je i 9 pacijenata, prenosi Al Jazzera.

– Na Kosovu je zabilježeno deset novih slučajeva infekcije koronavirusom.

Ukupan broj oboljelih u toj zemlji sada iznosi 387.

Iz Instituta za javno zdravstvo navode kako je do sada zbog zaraze koronavirusom umrlo osam osoba.

– Kancelarka Angela Merkel trebala bi se zajedno s kabinetom, u srijedu, sastati s liderima njemačkih saveznih država i s njima razmotriti moguće ublažavanje mjera uvedenih u cilju spriječavanja širenja koronavirusa.

Merkel i savezne države odlučili su 22. ožujka ograničiti kretanje što je inicijalno trebalo trajati dva tjedna, međutim, kasnije je produženo do 19. travnja.

– Nakon dva dana opadanja brojki, Sjedinjene Američke Države zabilježile su u utorak rekord s više od 2.200 novih smrtnih slučajeva od koronavirusa u 24 sata, najviši dnevni broj umrlih od bilo koje druge zemlje.

–  Zbog novonastale situacije uzrokovane koronavirusom, stali su radovi na obnovi crkve Notre Dame gdje na rubu urušenog krova stoji dizalica.

– Antonio Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda  izjavio je da nije vrijeme za smanjivanje resursa za Svjetsku zdravstvenu organizaciju.

“Sada nije vrijeme za smanjenje resursa za operacije Svjetske zdravstvene organizacije ili bilo koje druge humanitarne organizacije u borbi protiv virusa”, rekao je.

“Sada je vrijeme za jedinstvo i međunarodnu zajednicu koja će solidarno raditi na zaustavljanju ovog virusa i njegovih potresnih posljedica”, dodaje.

–  Koronavirus je zahvatio i zemlje Južne Amerike među kojima s epidemijom najbolje nosi Paragvaj koji ima najmanje zaraženih i najmanje preminulih.

U toj zemlji živi sedam milijuna stanovnika, a do sada ima samo 159 potvrđenih slučajeva i sedam smrtnih slučajeva.

– Predsjednik Donald Trump objavio je kako će SAD privremeno prestati financirati Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) zbog njezinog, kako nabvodi, lošeg upravljanja epidemijom koronavirusa.

“Danas sam naredio obustavu financiranja Svjetske zdravstvene organizacije dok se provodi studija koja će ispitati ulogu WHO-a u pogrešnom upravljanju i prikrivanju širenja koronavirusa”, rekao je Trump na press konferenciji u Bijeloj kući.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI