BRNABIĆ KOMENTIRALA VUČIĆEVU NAMJERU: ‘Postupak hrvatskih vlasti je najveći skandal u modernoj povijesti Srbije i Hrvatske’

Foto: Cropix

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao kako će u nedjelju privatno posjetiti Jasenovac i Pakrac, a to je naišlo na neodobravanje hrvatske Vlade, javila se premijerka Srbije Ana Brnabić. Rekla je da je Vučić odgodio posjet “zbog dobrih odnosa” Srbije i Hrvatske.

Jutarnji list je objavio kako “hrvatska Vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno posjeti Jasenovac”, a to je komentirala Brnabić na TV Pink. Istaknula je da je taj postupak hrvatskih vlasti “najveći skandal u modernoj povijesti Srbije i Hrvatske”.

“Nije mi jasno je li mu zabranjen posjet Hrvatskoj ili Jasenovcu pa može bilo gdje ići, ali ne u Jasenovac, što je po meni nevjerojatan presedan”, naglasila je Brnabić.

Dodala je kako je to “brutalno gaženje slobode kretanja”.

Osvrnula se na Vučićevu odluku o posjeti Jasenovcu i rekla kako je Vučić htio privatno posjetiti mjesto “gde je ustaški režim najbrutalnije pobio stotine tisuća Srba, jedini logor za djecu” na tlu Europe za koji ona zna, i da je tamo htio položiti cvijeće, a da je sprečavanje tog posjeta koje je najavila jedna članica Europske unije “ne skandal, već mnogo više”.



“Vučić će sad tražiti službeni posjet pa da vidimo te europske vrijednosti”, rekla je premijerka.

Ocijenila je da odgađanje njegovog posjeta Jasenovcu zbog najave hrvatskih vlasti “nije poniženje za Srbiju, već za Hrvatsku”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI