Brkić: Vučić kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i ‘još je u Glini 1995.’

Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao

Potpredsjednik Hrvatskog sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić rekao je u petak kako ima osjećaj da se srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno probudio iz zimskog sna i da je “još u Glini 1995.”, jer usporedbom osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika Veselina Šljivančanina s generalom Antom Gotovinom, koji je oslobođen svih optužbi, samo iskazuje svoju netrpeljivost prema jednom od najzaslužnijih za slom velikosrpske na Hrvatsku.

“Kao aktualni predsjednik Republike Srbije, nikako da se istrgne iz tih ralja četničkog pokreta kojemu je pripadao, imam osjećaj kao da se nedavno probudio iz zimskog sna i da je još u Glini 1995. Usporedbom pravomoćno osuđenog ratnog zločinca i vukovarskog krvnika, Šljivančanina s generalom Gotovinom koji je pravomoćno oslobođen svih optužbi, gospodin Vučić samo iskazuje svoju netrpeljivost prema istinskom heroju Domovinskog rata i to zato jer je jedan od najzaslužnijih za zaustavljanje i slom velikosrpske i četničke agresije na Republiku Hrvatsku”, napisao je Brkić na svom facebook profilu.

Poručio je i da je Vučić legalno izabrani predsjednik Republike Srbije i kao takav je dobrodošao u RH “uz pretpostavku istine i naravno da je cilj i interes RH da sa susjedima imamo dobre odnose”.

Brkić je u za Novu TV komentirao i posjet predsjednika Srpskog nacionalnog vijeća (SNV) Milorada Pupovca rekavši kako je normalno da se Hrvati kao nacionalne manjine iz Srbije sastaju sa hrvatskim državnim vrhom te je legitimno da se i Pupovac, kao predstavnik srpske nacionalne manjine. sastaje s Vučićem.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI