BRIFIRA LI ZLATA HRVOJ ŠIPEK PREMIJERA PLENKOVIĆA? Evo što ističu iz Vlade

Goran Mehkek/Cropix

Sve se više u javnosti spekulira o tome da glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek redovito dolazi u Banske dvore brifirati premijera Andreja Plenkovića. Na te, zasad insinuacije, oglasili su se iz Vlade.

“Radi se o neistinama. Nije točno da su se premijer i glavna državna odvjetnica sastajali oko izvida DORH-a vezano uz Ivana Paladinu, niti je točan zlonamjeran navod da glavna državna odvjetnica redovito brifira premijera o tajnim izvidima”, komentirali su iz Vlade za Dnevnik.hr.

Ističu da “ako postoji ‘navodni utjecaj’ na DORH i izvide koji se provode, kako onda nisu npr. spriječeni postupci protiv bivših ministara Horvata, Aladrovića i Miloševića, kao i ranija uhićenja dužnosnika pred izbore za Hrvatski sabor 2020.”?

Iz Vlade naglašavaju da su DORH, USKOK i sudovi u svojem radu samostalni, neovisni i lišeni bilo kakvog političkog pritiska ove Vlade.

“Suradnja i komunikacija s DORH-om odvija se o temama u kojima DORH i Vlada trebaju surađivati: arbitraže, zastupanje interesa RH pred sudovima od strane DORH-a, državna imovina te zakonski i proračunski okvir DORH-a”, zaključuju u Vladi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI