BRAVO ROCKY! U prvom zadatku nakon obuke, uspješno nanjušio troje lopova

Foto: PU bjelovarsko bilogorska

Nakon provale u skladište lokalne trgovine, policija je angažirala psa tragača, a pitomac Rocky koji je tek završio obuku uspješno je obavio svoj prvi zadatak.

Naime, u Malom Pašijanu u noći s četvrtka 30. rujna na petak 01. listopada, provaljeno je u skladište mjesne trgovine te u trgovinu odakle su nepoznati počinitelji ukrali cigarete, prehrambene artikle, proizvode za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10 000 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Garešnica su na mjestu događaja obavili očevid te procijenili da bi u kriminalističko istraživanje bilo svrhovito uključiti službenog policijskog psa za praćenje ljudskog traga.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Na mjestu događaja je angažiran vodič sa službenim psom za praćenje ljudskog traga koji je započeo sa praćenjem mirisa. Na udaljenosti od oko dva kilometra od mjesta događaja policijski pas je pozitivno reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u obiteljskoj kući mogući počinitelji kaznenog djela.

Pretragom obiteljske kuće pronađeni su predmeti kaznenog djela, a dovršenim kriminalističkim istraživanjem protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kazna prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Otkrivena još jedna krađa!

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni trojac počinio još jednu tešku krađu u noći 28./29. rujna u obiteljsku kuću u Velikom Pašijanu iz koje su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu čime su vlasnici pričinili štetu od 1 500 kuna.

U ovom kriminalističkom istraživanju uvelike je pripomogao policijski pas Rocky koji je u službene redove policije došao prije 14 dana, a kojemu je uz svog vodiča ovo bio prvi radni i ponajprije uspješan „policijski zadatak“.

Rocky je nakon školovanja u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa na Policijskoj akademiji položio završni ispit za praćenje ljudskog traga.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI