BRAT UBIJENE ROMKINJE OPISAO HOROR KOJI SE DOGAĐAO: ‘Gledao sam kako padaju jedno za drugim! Sestra pala ni kriva ni dužna!’

Foto: Screenshot

U krvoproliću koje se dogodilo u utorak navečer u romskom naselju Parag nedaleko od Čakovca ubijena je jedna žena, a šest osoba je ranjeno. Među njima je jedna maloljetna osoba, a tri osobe nalaze se u teškom stanju u županijskoj bolnici u Čakovcu.

Brat ubijene žene
Obračunu je prethodila svađa među susjedima. Navodno je susjeda napala obitelj napadača te razbila automobil nakon čega je on posegnuo za vatrenim oružjem i zapucao.

”Odjednom čujem rafal, vidio sam sestru, nećake, od nećaka kćerku, kako su padali dolje. Kako je moja sestra pala ni kriva ni dužna, tako može i više tu u romskom naselju pasti”, kazao je brat ubijene žene Vid Oršuš za Dnevnik Nove TV.

Majka ozlijeđenoga Zlata Ignac dodala je kako nitko nije mislio da će biti tako grozno.

Svjedoci misle da je napadač pucao iz puške.



Najmlađa žrtva ima 10 godina i ona je puštena kući nakon što joj je sanirana prostrijelna rana podlaktice.

Problematično mjesto?

Igor Šegović, vršitelj dužnosti ravnatelja Županijske bolnice Čakovec, objasnio je da je ”najmlađa pacijentica imala 10 godina, zadobila je prostrijelnu ranu podlaktice te je nakon pružene pomoći, što saniranja rane, što pružanja psihičke podrške i pomoći, puštena kući”.

Policija je rekla kako je Parag problematično mjesto, a predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Međimurskoj županiji i mještanin spomenutog naselja rekao je kako je Parag inače veselo i mirno i veselo te da ga samo malo treba dotjerati. “Mi smo protiv oružja”, rekao je te dodao kako su Romi oružje nabavili od većinskog naroda.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI