BRANITELJI PROTIV BRANITELJA: ‘Ograđujemo se od udruge Vidra, ne zanimaju ih šume već politički interesi’

screenshot

Vezano za najavljeni prosvjed na Trgu sv. Marka u petak 29. 3. „Prozivka zbog veleizdaje naših šuma“, koje organizira Vidra – veterani i društvena akcija – Forum Zeleni odred, reagirao je Savez udruga branitelja radnika Republike Hrvatske i Udruge dobrovoljaca veterana domovinskog rata Hrvatskih šuma.

“Želimo se ograditi od svakog djelovanja spomenute udruge koja se naziva braniteljskom (Vidra – veterani i društvena akcija – Forum Zeleni odred), te reagirati na laži i objede izrečene protiv Hrvatskih šuma, jer smatramo da je ovdje ipak riječ o političkoj platformi koja ima potpuno druge interese od zaštite prirode i okoliša”, kazuju uz objašnjenje:

“Izražavamo zabrinutost za egzistenciju tisuće branitelja Hrvatskih šuma i Drvne industrije zbog djelovanja Zelenog odreda foruma udruge “VIDRA-Veterani i društvena akcija “.

UDVDR H5 pozdravlja svaku inicijativu kako Udruga tako i pojedinaca koji vode brigu o očuvanju naših šuma.

Kroz povijest i naša je Udruga reagirala kada je u Hrvatskim šumama profit bio na prvom mjestu, upozoravali smo na sve negativno što takva politika donosi i u smislu očuvanja šuma tako i za egzistenciju svih radnika koji rade u ovoj djelatnosti.



Prateći rad Zelenog odreda bojimo se da im u prvom planu zasigurno nije očuvanje naših šuma već sasvim nešto drugo.

Poštujemo i uvažavamo sve naše branitelje ali da li naši suborci iz navedene Udruge razmišljaju što će se dogoditi sa tisućama branitelja koji su poslije Domovinskog rata nastavili raditi da bi pošteno zaradili svoju mirovinu u Hrvatskim šumama i Drvnoj industriji?”, dio je priopćenja koje je ova Udruga poslala Predsjedniku Vlade RH, predsjedniku Hrvatskog Sabora, kao i nadležnim ministarstvima.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI