BOŽINOVIĆ SMATRA DA POZDRAV ZDS TREBA SANKCIONIRATI: ‘To je apsolutno poklič koji nema pravo građanstva’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Svečanoj proslavi Oluje u Kninu prisustvovao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je govorio o incidentu prilikom kojeg je Marko Skejo zajedno sa svojom bojnom usred Knina i ove godine uzvikivao pozdrav “Za dom spremni”.

Rekao je kako tom pozdravu nije mjesto u javnosti.

Istaknuo je kako je i policija ograničena jer oni prijavljuju, a sudovi oslobađaju.

“Ja nisam neki pasionirani stalker gospodina Skeje. Vidjet ću iz izvješća policije. Ministar ne poduzima ništa već policija. Moj je posao pratiti što policija radi”, započeo je Božinović.

“Je li to malo sramotno da se u ove godine izvikuje taj poklič?”, pitala je novinarka.



“To je apsolutno poklič koji nema pravo građanstva i koji treba sankcionirati. Naravno postoje neke situacije o kojima treba razgovarati i svi u politici bismo trebali zauzeti neki stav o tome. Treba vidjeti mogu li se implementirati određena rješenja. To nije organizirao državni protokol. To se dogodilo izvan državnog protokola, pretpostavljam. Službe su radile sve što su trebale raditi. Kada policija pregleda snimku, onda će odraditi svoj posao. Bilo je najavljeno i prije događaja da će se sve snimati”, rekao je Božinović.

“Policijske prijave nisu uvijek dobivale pravosudni epilog što nije dobro ni za policiju. Ukoliko vi nešto prijavljujete, a to se oslobađa, onda je to i neka pravna praksa, ali ne bih htio da ovaj svečani dan pretvorimo u raspravu o tome”, zaključio je Božinović.

Podsjetimo, iako van protokola i službene ceremonije, Skejo je pred bivšim pripadnicima te bojne i nekolicinom posjetitelja, održao govor u kojem je istakao kako je tijekom najveće oslobodilačke akcije “Hrvatska vojska srpskoj kobri satrala glavu”.

“Došli smo se pokloniti našim poginulima, njihovim obiteljima i svima živima. Mi smo u zajedništvu, sve gardijske i pričuvne brigade, specijalna policija i naša policija i došli smo se pokloniti i odati počast onima koji su ginuli sa svim oznakama hrvatskim. Kao pripadnik 9. bojne HOS-a želim i ovdje pozdraviti sve naše poginule starim hrvatskim pozdravom”, kazao je Skejo nakon čega je tri puta uzviknuo “za dom” , na koji je dobio glasan odgovor ostalih “spremni!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI