BOŽINOVIĆ O STRAVIČNOM UBOJSTVU TROJE DJECE: ‘Policajci će, nažalost, pamtiti to što su vidjeli i to dugo’

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je izvješće SOA-e o hakerskim napadima.

“Ono je sveobuhvatno, oni se bave svim izazovima za nacionalnu sigurnost Hrvatske, Vlada je donijela dodatne mjere i aktivnosti za zaštitu od tih napada. Dovodim to u vezu s time da smo danas sposobniji u otkrivanju takvih napada, a nismo imali napade“, kazao je Božinović.

Jedan novinar ga je upitao što policija poduzima po pitanju rasta srpskog radikalizma.

“Policija intenzivno prati situaciju vezanu za radikalizam i pokušaje radikalizacije, u uskoj smo suradnji sa svim dijelovima sigurnosnog sektora. U javnom diskursu postoje neke poruke koje jesu na tom tragu i nekad su više usmjerene prema Hrvatskoj, no nemaju većeg uporišta kod nas pa nisu detektirani takvi slučajevi. Niti jedan sigurnosni izazov ne podcjenjujemo, pratimo što se događa i poduzimamo preventivne mjere, kada se skupi dovoljan supstrat, policija podnosi kaznene prijave”, rekao je ministar.

Dotaknuo se stravičnog ubojstva djece u Zagrebu, kako postupa policija, u kojem su stanju policajci?



“Na takav događaj vas ništa ne može pripremiti, mi kroz sustav školovanja, a mladi koji su danas završili policijski program, radimo na njihovoj psihološkoj pripremi. Uvijek postoje ekstremne situacije gdje čovjek reagira ljudski, zato u sustavu ravnateljstva imam posebne stručnjake koji daju psihološku podršku i savjet ljudima koji su imali takvo iskustvo, da ih pripreme za povratak svakodnevnim dužnostima. Oni će, nažalost, pamtiti to što su vidjeli i to dugo”, kazao je Božinović.

Ravnatelj policije Nikola Milina je kazao da se prema zadnjim saznanjima, roditelj koji je pod sumnjom da je počinio ubojstva, nalazi pod liječničkim nadzorom. Kada bude otpušten, policija će nastaviti kriminalističko istraživanje, a u međuvremenu se provode vještačenja.

“Još nije uhićenik, bit će kada ga se otpusti iz bolnice. Hoće li završiti u Vrapču ovisi o procjeni nadležne ustanove”, objasnio je Milina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI