BOŽINOVIĆ O PLENKOVIĆU U KIJEVU: ‘Taj posjet je u gabaritima onoga kako se organiziraju posjeti u zemlji koja je žrtva agresije’

Foto HINA/ Tomislav Pavlek/ tp

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u nedjelju je progovorio o Plenkovićevom posjetu Kijevu.

“Mislim da je ovaj posjet snažan državnički gest, ali i znak podrške Ukrajini koja traje od prvog dana agresije. Hrvatska je među onim državama koje su uputile i više od onoga što je standard pomoći, uputila je humanitarnu i tehničku pomoć, također danas imamo više od 17.000 ukrajinskih izbjeglica u Hrvatskoj i cijeli taj proces teče bez problema”, kazao je.

“Naravno da je naša politika bazirana ne samo na zaštiti temeljnih vrijednosti na kojima je sazdana Europa nakon II. svjetskog rata. Naša politika je određena i činjenicom da je Hrvatska ne tako davno bila suočena s agresijom na svoj teritorij i zbog toga kad pogledamo tih 30-ak godina u retrovizoru, nama je jasno što se događa u Ukrajini”, nastavio je Božinović.

“Taj posjet je u gabaritima onoga kako se organiziraju posjeti u zemlji koja je žrtva agresije. O sigurnosnim pitanjima ne želim u ovom trenutku ništa komentirati”, dodao je Božinović.

O slučaju zarobljenog Hrvata kazao je kako se služe diplomacijom.



“Naravno da je situacija otežana činjenicom da je on uhapšen od strane ruskih snaga. Mi smo se kroz diplomatsku službu informirali o tome, nastavit ćemo to pratiti i tražiti odgovore na pitanja koja zanimaju njegovu obitelj, to nam je ustavna i zakonska obveza.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI