BOŽINOVIĆ O OTVORENIM TRŽNICAMA: ‘To nisu mjere opuštanja, sve se mora odvijati u skladu s uputama’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još je jednom naglasio da se propisanih mjera i dalje treba striktno pridržavati, neovisno o promjenama u radnom vremenu trgovina ili otvaranju tržnica.

Podsjetio je na jučer donesene dvije mjere, odnosno o otvaranju tržnica i produljenja rada trgovina u tri dana. “To nisu mjere opuštanja, popuštanja ili relaksacije. Htjeli smo da ljudi dobiju friške namirnice, ali sve se mora odvijati u skladu sa striktnim uputama”, naglasio je.

Provedba mjera će se pratiti, a kaže da ima informacija da se na većini mjesta poštuju mjere, a negdje baš i ne. Pripadnici civilne zaštite utvrdit će na terenu jesu li dojave bile točne.

“Polučili smo dobre rezultate usprkos činjenici da smo uoči Uskrsa dopustili ograničeni rad tržnica te produljili rad dućana do osam. Apeliramo na sugrađane da se pridržavaju propisanih mjera i da se na tržnicama vodi o tome računa, a kupovina u dućanu da se odvija uz mjere kao i dosad”, rekao je premijer Andrej Plenković.

“S obzirom da se nalazimo uoči blagdana Uskrsa, danas je Veliki četvrtak, svima želimo da ove blagdane provedu ugodno, ali i da se ozbiljno pridržavaju mjera da smanjimo rizike kako ne bi došlo do opuštanja i širenja ugroze“, dodaje, piše N1.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI