Božinović o novim mjerama: Okupljanja u zatvorenim prostorima neće biti moguća zbog epidemioloških razloga

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U Hrvatskoj ponovno imamo veći porast broja novih slučajeva zaraze. U posljednja 24 sata, čak 333, najviše u proteklih gotovo mjesec dana. Još je sedam ljudi preminulo. S dolaskom hladnijih dana, rastu brige ugostitelja i djelatnika u glazbenoj industriji. Veća okupljanja u zatvorenim prostorima neće biti moguća zbog epidemioloških razloga.

“Što se tiče današnjeg sastanka mi smo pokazali koliko je stožer spreman daleko ići u dijalogu, a dijalogu nema alternative. Ono što je danas bilo jasno svim sudionicima tog sastanka je da smo svi na istom poslu, da nam je svima cilj isti”, rekao je Davor Božinović gostujući u Dnevniku HTV-a.

Taj cilj je, kazao je, s jedne strane da se ne povećava značajno broj novozaraženih osoba u Hrvatskoj, a s druge strane da u ovakvim uvjetima “pokušavamo zajednički vidjeti koje su to okolnosti u kojima sve te djelatnosti mogu nastaviti svoj rad.”

Moramo svi u svemu ovome nešto naučiti i prilagoditi se

Na pitanje razmišlja li o nekim jačim mjerama, Božinović je odgovorio kako su jače mjere za neke situacije koje se, nadaju se, mogu izbjeći ako se pridržavamo mjera koje se u konačnici uvijek svedu na isto.

“Koliko se održava distanca, higijena ruku, nosa, maske u zatvorenim prostorima. Ako se to može, naravno u nekim situacijama kao što je rad kafića, klubova – to nije normalna okolnost za njihovo poslovanje, međutim, moramo svi nešto u svemu ovome naučiti i prilagoditi se”, rekao je Božinović u Dnevniku HRT-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI