BOŽINOVIĆ I MILINA ČESTITALI DAN POLICIJE: ‘Sigurnost postaje prioritetna globalna politika’

Foto: Davor Pongračić/Cropix

Ministar unutarnjih poslova i potpredsjednik Vlade Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina povodom Dana policije uputili su čestitku svim policijskim službenicima.

U nastavku donosimo poruku u cijelosti.

“Poštovane policijske službenice i službenici, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, čestitamo vam 29. rujna, Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Svjedočite da se pitanje sigurnosti, na nacionalnoj i globalnoj razini, pokazuje kao sve važniji i kao sve složeniji izazov, a u njemu ste upravo vi najvažniji čimbenici.

Sigurnost postaje prioritetna globalna politika, a uloga sustava unutarnjih poslova i posebice policije unutar toga nezaustavljivo se širi.I u posljednjih godinu dana svijet se nastavio suočavati s pojavom negativnih sigurnosnih scenarija, među kojima prednjači otvorena agresija na europskom tlu i posljedične krize koje izaziva. No naš se sustav i takvom razvoju događaja pravovremeno i efikasno prilagodio.

Za to ste prvenstveno zaslužni vi, djelatnice i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova, koji nove izazove u radu dočekujete otvorena uma i spremni na odgovore. O tome najbolje svjedoče rezultati vašega svakodnevnog rada u svim područjima sigurnosti: sprječavanju kažnjivih ponašanja, u području suzbijanja i otkrivanja kriminaliteta, sigurnosti prometa na cestama, sigurnosti državne granice, u području provedbe preventivnih aktivnosti, ali i u području istraživanja ostalih sigurnosnih događaja koji utječu na stanje sigurnosti u našoj zemlji.

Upravo zbog stalno nadolazećih izvanrednih, kriznih okolnosti koje nas prate već treću godinu za redom, zahvaljujemo vam na vašoj požrtvovnosti i nepokolebljivoj ustrajnosti u radu te vam od srca čestitamo Dan policije i vašeg zaštitnika, svetog Mihovila.

Uz profesionalne želje, sreću, mir i zdravlje želimo vam i u osobnim životima”, stoji u čestitci.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI