BOZANIĆEVA PORUKA U MARIJI BISTRICI: ‘Kršćanska vizija ljudskog postojanja danas je ugrožena i napadnuta od ideologija koje imaju namjeru uvjetovati društvo i samu ljudsku osobu’

Foto: Zagrebačka nadbislupija

U Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke u povodu blagdana Velike Gospe misno slavlje predvodio je zagrebački biskup, kardinal Josip Bozanić. Upozorio je da je danas ugrožena kršćanska vizija postojanja i pozvao na obranu obitelji kao najvećeg dobra našeg društva.

Rekao je kako je u hrvatskom vjerničkom narodu svetkovina Velike Gospe duboko ukorijenjena.

Kardinal Bozanić upozorio je da je kršćanska vizija ljudskog postojanja na zemlji “danas ugrožena i napadnuta od ideologija koje imaju namjeru uvjetovati društvo i samu ljudsku osobu”.

Podsjetio je da je papa Franjo je prošlog mjeseca u Kanadi ukazao na opasnost od ideološke kolonizacije koja je u suprotnosti sa životnom stvarnošću i koja nastoji iskorijeniti tradicije, povijest i religijske spone.

“U drugim je zemljama papa Franjo, govoreći o ljepotama obitelji, pozvao da se odupremo teorijama koje nastoje nametnuti tzv. druge oblike obitelji i drugačije gledanje na čovjeka, s obzirom na njegovu izvornu različnost koja ga očituje kao muško i žensko. Naime, kako kaže papa Franjo, vodi se rat, ne oružjem, nego ideološkom kolonizacijom koja želi razoriti brak i obitelj”, naglasio je Bozanić.Posebice je istkanuo djecu te rekao kako današnje slavlje poziva da budemo društvo otvoreno djeci. Bozanić je istaknuo da na tom području postoje inicijative koje raduju, ali i one “bahate i neljudske odluke i postupanja onih koji omalovažavaju stvarne potrebe djece i koji ne štite ljudski život od začeća do naravne smrti” koje žaloste.

Na kraju je kardinal pozvao da posebno molimo za majke i očeve koji iščekuju rođenje djeteta, ali i za mir u ratom pogođenoj Ukrajini. Poručio je da je crkvi u Hrvatskoj potrebna nova marijanska obnova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI