BOZANIĆEVA PORUKA: ‘Gledam službu obilježenu blaženim Alojzijem Stepincem. On je snaga i jedan posebni motor koji je u stanju Crkvi dati nove snage, a i čitavom našem hrvatskom društvu’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup i metropolit, kardinal Josip Bozanić obilježio je 25. obljetnicu nadbiskupske službe. Proslava je upriličena u ponedjeljak navečer, koncertom pod nazivom “Iubili sonus” u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Čestitku u ime svih svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika kardinalu Bozaniću uputio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski.

Rekao je da je jedan od događaja koji je obilježio nadbiskupsku službu kardinala Bozanića svakako bila beatifikacija kardinala Alojzija Stepinca.

Dodao je kako je posljednjih 20 godina obilježila Druga sinoda Zagrebačke nadbiskupije čiji je sinodski hod svečano završen u subotu 1. listopada, a već je donio brojne plodove u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

“Iza mnogih promjena stajali ste tiho poput sv. Josipa, svoga zaštitnika, i pokazali nam da se ciljevi ne postižu galamom, nego tihim i ustrajnim radom. Doista, po kardinalskom grimizu posve ste se predali službi Crkve i Nadbiskupije ne štedeći sebe ni svoje vrijeme”, istaknuo je mons. Gorski.Na kraju koncerta kardinal Bozanić zahvalio je svima na susretu, svima koji su sudjelovali u organizaciji na čelu s pomoćnim zagrebačkim biskupima te svim izvođačima.

Rekao je kako ima puno lijepih uspomena u ovih 25 godina, a ono što je označilo njegovu nadbiskupsku službu jest – beatifikacija kardinala Alojzija Stepinca.

“To je dan koji je donio posebno svjetlo. Blaženi Alojzije jest nadahnuće, poticaj, usmjerenje za sve ono što se pokušavalo u svojoj malenosti i skromnosti činiti. Gledam službu obilježenu blaženim Alojzijem Stepincem. On je snaga i jedan posebni motor koji je u stanju Crkvi dati nove snage, a i čitavom našem hrvatskom društvu”, naglasio je Bozanić.

Na kraju je rekao kako mu je posebno drago što se ovaj događaj održava na Hrvatskom katoličkom sveučilištu, koje nije postojalo prije 25 godina.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI