BOZANIĆ S OLTARA POSLAO SNAŽNU PORUKU VLASTI: ‘Korupcija se može pobijediti ali se trebate angažirati’

Foto: Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić poručio je danas iz Marije Bistrice da se kao vjernici želimo nadati da se društveni virus korupcije može pobijediti, ali to traži intenzivniji angažman svih, počevši od državnih i lokalnih vlasti do pojedinih građana.

Ovog se vikenda održava 20. hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke te 291. zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba, a misu je danas predvodio kardinal Bozanić.

U svojoj se propovijedi Bozanić osvrnuo na problem korupcije naglasivši da je to rak-rana našega društva.

“Ljubav je pokretač otvorenosti otajstvu života, poštivanju začete djece. Ljubav je pokretač prihvaćanja i brige za svaki ljudski život. Ljubav koja je razapeta povezala nebo i zemlju najsnažniji je pokazatelj brige za dar zemlje, domovine, zajedničkoga doma koji trpi pod sebičnim prohtjevima zemaljskih gospodara koji ne čuju vapaj poniženih, gladnih i nemoćnih. Ti zemaljski gospodari umreženi su lancima, mogu se lako koristiti i vezama iz propalog režima, a ne prežu pred korupcijom, tom rak-ranom našega društva”, rekao je Bozanić.

“Kao vjernici želimo se nadati da se društveni virus korupcije može pobijediti, ali to traži intenzivniji angažman svih, počevši od državnih i lokalnih vlasti, do pojedinih građana. Naime, Bog je zemlju darovao svima, da se njome služimo, da ju čuvamo i svojim djelima proslavljamo Stvoritelja”, rekao je između ostalog zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI