BOŠNJACI SE UJEDINILI! Sve stranke u Mostaru idu zajedno na izbore: Hoće li preuzeti vlast u gradu?

Wikipedia

Predstavnici SDA, SBB-a, DF-a, SBiH i BPS-a danas su u Mostaru održali sastanak radi dogovora o koaliciji u Mostaru na predstojećim lokalnim izborima. Oni su na ovom sastanku usaglasili zajedničku platformu po kojoj će djelovati.

Šerif Špago, predsjednik Glavnog odbora SDA kazao je kako su razgovarali o principima koji su u interesu građana, te da su stranački interesi stavljeni u drugi plan.

“Radimo na formuli da ova koalicija, koja će nadam se do 1. rujna dobiti još članova, bude pobjednička na izborima u Mostaru 2020. godine”, rekao je Špago.

Ahmed Džubur iz DF-a istakao je kako će do krajnjeg roka, odnosno 1. rujna, tu biti još stranaka. On je dodao da su sporazumu pružili i Građanski savez, odnosno novi predsjednik stranke Muhamed Fazlagić, kao i da ju je najavio i SPD.

Podsjetimo, Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija (SDP) potpisale su danas Mostarski sporazum kojim je definisan zajednički nastup tih dviju stranaka na predstojećim lokalnim izborima u Mostaru, prenosi klix.ba.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI