BOSANCI NAM ‘PREOTELI’ TURISTE! Hoteli u Neumu krcati: Posluju bolje nego ikada

Dok Hrvatska muku muči s opstankom turističke sezone, jedini bosanskohercegovački grad na moru Neum pretvorio se u košnicu.

Kako javlja Dnevni avaz, unatoč turbulencijama na tržištu, ali i situaciji s korona virusom, Neum trenutačno bilježi izuzetno pozitivan turistički promet. Štoviše, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Neumu boravi 500 gostiju više i to gulavnom u hotelima.

Da je tome tako potvrđuje i Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum navodeći da su gotovo svi hotelski kapaciteti popunjeni, a u privatnom smještaju popunjenost je 80 posto.

“Za vikend je to bilo i 95 posto, a pogotovo dobru popunjenost bilježe privatnici uz more. I tu se još može naći mjesta, a pogotovo slobodnih kapaciteta imaju objekti iznad magistrale”, kazala je Bogdanović. Zadovoljstvo ne krije niti dopredsjednik Udruženja hotelijera BiH Davor Krešić koji kaže da su akcijske cijene i sjajni popusti za djecu razlog zbog kojega gosti bukiraju hotelski smještaj.

Na situaciju s turizmom u Neumu na društvenim se mrežama referirao poznati hrvatski novinar Goran Milić.‘U Neumu mi tvrde da nemaju ni jedan slučaj zaraze od korona virusa od početka pandemije. Hoteli su na 75-85 posto popunjenosti u odnosu na prošlu rekordnu godinu, veliki je broj gostiju iz Srbije koji ne moraju prolaziti kroz Hrvatsku, a u BiH nemaju restrikcija. Plaže su u ponedjeljak bile dobro posjećene, kupači drže dvometarski razmak, za vikend se to teže postiže. Neka ih sreća i dalje prati”, poručio je Milić.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI