BOSANCI NAM ‘PREOTELI’ TURISTE! Hoteli u Neumu krcati: Posluju bolje nego ikada

Dok Hrvatska muku muči s opstankom turističke sezone, jedini bosanskohercegovački grad na moru Neum pretvorio se u košnicu.

Kako javlja Dnevni avaz, unatoč turbulencijama na tržištu, ali i situaciji s korona virusom, Neum trenutačno bilježi izuzetno pozitivan turistički promet. Štoviše, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, u Neumu boravi 500 gostiju više i to gulavnom u hotelima.

Da je tome tako potvrđuje i Ankica Bogdanović iz Turističkog ureda Neum navodeći da su gotovo svi hotelski kapaciteti popunjeni, a u privatnom smještaju popunjenost je 80 posto.

“Za vikend je to bilo i 95 posto, a pogotovo dobru popunjenost bilježe privatnici uz more. I tu se još može naći mjesta, a pogotovo slobodnih kapaciteta imaju objekti iznad magistrale”, kazala je Bogdanović. Zadovoljstvo ne krije niti dopredsjednik Udruženja hotelijera BiH Davor Krešić koji kaže da su akcijske cijene i sjajni popusti za djecu razlog zbog kojega gosti bukiraju hotelski smještaj.

Na situaciju s turizmom u Neumu na društvenim se mrežama referirao poznati hrvatski novinar Goran Milić.



‘U Neumu mi tvrde da nemaju ni jedan slučaj zaraze od korona virusa od početka pandemije. Hoteli su na 75-85 posto popunjenosti u odnosu na prošlu rekordnu godinu, veliki je broj gostiju iz Srbije koji ne moraju prolaziti kroz Hrvatsku, a u BiH nemaju restrikcija. Plaže su u ponedjeljak bile dobro posjećene, kupači drže dvometarski razmak, za vikend se to teže postiže. Neka ih sreća i dalje prati”, poručio je Milić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI