BOSANCI NA NOGAMA! Omiljeni glumac Hadžihafizbegović u središtu skandala

Screenshot

Bosanskohercegovački glumac Emir Hadžihafizbegović hrvatskoj je javnosti poznat kao simpatičan lik iz brojnih humorističnih serija u kojima je glumio. No, u svojoj matičnoj domovini, susjednoj BiH, slovio je i za novog ministra kulture u vladi Sarajevskog kantona. I doista je samo slovio jer mu je fotelja izmakla zato što se našao uslijed korupcijskog skandala povezanog s kadrovskom politikom unutar Stranke demokratske akcije.

Kako javljaju BiH mediji, sarajevski kantonalni odbor SDA u ponedjeljak u večernjim satima donio je odluku da kandidat za ministra kulture, umjesto ovog popularnog glumca, bude javnosti nepoznati Kenan Alikadić. Odluka je donesena nakon što je ostavku na sve stranačke dužnosti podnio Asim Sarajlić, inače potpredsjednik SDA-a i predsjednik njene važne kadrovske komisije.

Prošlog tjedna u javnost je procurila i snimka razgovora u kojem dotični sa sugovornicima objašnjava kako je, kupujući neke članove stranke, osigurao tko će biti novi predsjednik njezinog županijskog odbora.

Jednom od “kupljenih”, Sarajlić je obećao da će mu zaposliti ženu u nekoj od institucija kulture kada Hadžihafizbegović preuzme ministarsku dužnost.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI