BORBA ĆE SE VODITI IZMEĐU DVA KANDIDATA! Prve procjene iz SDP-a: Tko doista ima šanse?

Osim Peđe Grbina u utrku za predsjednika SDP-a ušao je Ranko Ostojić, ali i krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, načelnica Omišlja Mirela Ahmetović te široj javnosti nepoznati Marino Percan iz Gradskog odbora SDP-a Pule.

Sagledaju li se rezultati posljednjih parlamentarnih izbora, tada je već sada evidentno da Grbin među konkurentima najbolje kotira. U svojoj osmoj izbornoj jedinici osvojio je 17 tisuća preferencijalnih glasova, i to kao posljednji na listi, Ahmetović se natjecala u istoj izbornoj jedinici te je kao kandidatkinja na petom mjestu dobila svega 2213 glasova.

Nositelj liste u trećoj izbornoj jedinici bio je Kolar koji je osvojio 3516 glasova, dok Percan i Ostojić nisu niti bili kandidati na izborima. Istini za volju, šira javnost neće imati pravo glasa na izborima u najvećoj oporbenoj stranci, već će to pravo moći ostvariti njih oko 12 tisuća koji redovito plaćaju članarinu.

Dobro upućeni u SDP-u svjedoče da šanse imaju Kolar i Grbin između kojih se očekuje tijesna borba, Ahmetović za sada nije uspjela okupiti tako širok krug podupiratelja, Percana u unutarstranačkim križaljkama nitko niti ne spominje, a bez pretjeranih šansi je i Ostojić koji je svojom kandidaturom iznenadio kolege u stranci.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI