BOMBA IZ SUVERENISTA: Ruža napušta Europski parlament! Zna se tko će je zamijeniti

screenshot

Europarlamentarka Ruža Tomašić svoj mandat u Europskom parlamentu neće odraditi do kraja. Planira, naime, na ovoj poziciji biti do 30. lipnja naredne godine, a nakon toga prepustit će ga Ladislavu Ilčiću. Tomašić se u Strasbourgu izborila za ukidanje zabrane izlova plave ribe u Jadranu, a potom najavila svoj odlazak iz Europskog parlamenta, budući da je Europska komisija odustala od uvođenja kvote, odnosno ulov male plave ribe u Jadranskom moru neće se moći ograničiti.

Podsjetimo, Komisija je kvotama željela ulov ograničiti na 50.000 tona ribe na jadranskom području, dok samo Hrvatska lovi 60.000 tona.

Tomašić kaže kako ta odluka znači opstanak hrvatskih ribara jer se ribarska industrija sastoji od 80 posto izlova male plave ribe, a ovom odlukom sačuvat će se 10.000 radnih mjesta.

“Komisija je pokušavala razgovarati sa mnom da promijenim mišljenje. Rekla sam da sam razgovarala s ribarima i znanstvenicima te da oni nisu u pravu, da sam ja u pravu i nema šanse da ću odustati. Oni su rekli da im je glavna zaštita ribljeg fonda. Svima nam je važna zaštita ribljeg fonda, ali isto tako i socio-ekonomski utjecaj koji ne možemo poremetiti”, kaže Tomašić koja se upravo zbog ovoga kandidirala za drugi mandat u Parlamentu kojeg ne namjerava odraditi do kraja.

“Usrećit ću neke ljude, neću odraditi mandat do kraja, 30. lipnja 2021. je moj zadnji dan u Europskom parlamentu”, kazala je Ruža Tomašić u Dnevniku Nove TV.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI