BLIŽE SE IZBORI U SRBIJI: Predviđa se uvjerljiva Vučićeva pobjeda, mnogi sumnjaju u regularnost izbora

Srdjan Ilic/PIXSELL

Zadnje ankete u Srbiji pokazuju kako trećina građana planira izaći na izbore 3. travnja. Također, ankete pokazuju kako predsjednik Aleksandar Vučić i dalje ima podršku građana kod predsjedničkih izbora. Na parlamentarnim izborima većina planira dati glas vladajućoj koaliciji.

Predviđa se da bi Vučić mogao u prvom krugu osvojiti drugi uzastopni predsjednički mandat s oko 60 posto osvojenih glasova. Ankete predviđaju i kako bi Vučićeva Srpska napredna stranka s koalicijom mogla dobiti parlamentarnu većinu.

Istraživanja su pokazala kako je neodlučnih od 30 do 38 posto te takve birače pokušavaju animirati i vladajući i oporba.

Izborne ankete ukazuju i na sumnje u regularnost izbornog procesa. Jedno istraživanje došlo je do zaključka kako skoro 42 posto smatra da izbori neće neće biti fer, a više od 40 posto je uvjereno da hoće.

Sociolog Srećko Mihailović ističe da je “iznenađujuće mala razlika između onih koji podržavaju sadašnju vlast i misle da je dobra (32 posto), naspram oko 30 posto onih koji bi da promijene tu vlast “.“Kvaka je u tome što oni iskazuju negativan odnos prema vlasti, ali i dalje glasaju za tu vlast”, rekao je Mihailović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI