BLINKEN I STOLTENBERG O BUČI: ‘Apsolutno je neprihvatljivo da su civili mete’

Američki državni tajnik Antony Blinken izjavio je za CNN u nedjelju da su fotografije velikog broja ubijenih Ukrajinaca u Buči mučne, te da će oni koji su ih počinili odgovarati za ratni zločin.

“Najvažnije je da ne otupimo na to. Ne smijemo to normalizirati. Ovo je realnost onoga što se događa svaki dan dok traje brutalnost Rusije nad Ukrajinom”, kazao je.

“Sve ćemo istražiti, zabilježiti i staviti na jedno mjesto kako bismo bili sigurni da će relevantne institucije i organizacije to provjeriti, uključujući State Department”, dodao je.

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg kazao je za CNN da su zločini u Buči “užasni” i “brutalnosti takve kakva nije više u Europi desetljećima”.

“Apsolutno je neprihvatljivo da su civili mete, da su ubijani i tim je važnije da se što prije okona taj rat”, rekao je.



Blinken je nije htio komentirati izvješća da SAD posreduje u transferu tenkova iz sovjetskog doba Ukrajini od istočnoeuropskih saveznika, no rekao je da će NATO članice nastaviti sa slanjem oružja.

State Department je objavio kako Blinken početkom idućeg tjedna stiže u Bruxelles gdje će sudjelovati na sastanku ministara vanjskih poslova.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI