BLAŽEVIĆ PISAO PLENKOVIĆU, U HDZ-U NEMA MIRA: Spominje Šimpragu i koaliciju sa SDSS-om, no čini se da mu prijeti izbacivanje iz stranke!

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

U HDZ-u ovih dana sigurno raspravljaju o uzrocima i razlozima teškog debakla koji su doživjeli u Splitu, počele su pljuštati i ostavke, čekaju se novi potezi i izbori, Plenković i vrh stranke sigurno već traže neku novu dobitnu kombinaciju. No premijer čini se u Dalmaciji ima još jedan problem i krizu samo u susjednoj županiji. Nikola Blažević, nekadašnji dožupan i čovjek koji je uvjerljivo izgubio od Marija Ćaćića na lokalnim izborima prošle godine, kako se doznaje pred izbacivanjem je iz stranke. Razlog leži u pismu koje je Blažević poslao premijeru i prvom čovjeku HDZ-a na državnoj razini Andreju Plenkoviću.

Blažević u pismu  8. lipnja ove godine  piše kako se ne obraća Plenkoviću kao bivši ugledni član stranke, na koga je stranka zaboravila, već kao član obitelji. Ne traži nikakvu pomoć od stranke iako naglašava da ima dvije kćeri ‘koje se tek trebaju realizirati u Hrvatskoj’.

Navodi kako ga u zadnje vrijeme iz HDZ-a nitko nije nazvao i pitao kako je i treba li mu što. Napisao je i da je nazvao županijskog predsjednika HDZ-a Željka Burića i rekao mu da je još na raspolaganju stranci, ali da od njega nije dobio nikakvu reakciju.

Ono što bi Plenkoviću najviše od svega moglo ‘dignuti živce’ u navedenom pismu je dio gdje Blažević tvrdi da je HDZ izgubio vlast u Kninu i Šibensko-kninskoj županiji zbog suradnje HDZ-a sa SDSS-om na nacionalnoj razini, a pogotovo se obrušio na Anju Šimpragu.

U pismu navodi da mu je teško bilo objasniti članovima HDZ-a i simpatizerima tu koaliciju HDZ-a i SDSS-a. Šimpraga je podsjetimo također na mjesto potpredsjednice Vlade došla s mjesta upravo s mjesta zamjenice župana Šibensko-kninske županije, Gorana Pauka.Nikola Blažević, podsjećamo bivši je čelnik Županijskog stožera civilne zaštite koji je smijenjen s te funkcije nakon što su u javnost procurile fotografije kako s prijateljima krši epidemiološke mjere u jednom kninskom restoranu, imao je i nekoliko prometnih nesreća koje su skoro zataškane, ovo pismo upućeno Plenkoviću moglo bi  biti kap koja će preliti čašu Plenkovića i vrha stranke pa njegovo moguće izbacivanje ne bi nikoga trebalo  previše začuditi.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI