BIZNISMEN KARAMARKO: Evo detalja o novoosnovanoj tvrtki koja će se baviti proizvodnjom električne energije

Foto: Boris Kovačev/Cropix

Bivši predsjednik HDZ-a i bivši predsjednik Vlade Tomislav Karamarko jedan je od osnivača tvrtke naziva Diamond Technology te će se baviti proizvodnjom električne energije. Temeljni kapital tvrtke je 20 tisuća kuna, piše Jutarnji list.

U tvrtki se kao osnivači pojavljuju Ana Rubelj Gregurić, kći Ivana Rubelja, nekadašnjeg u medijima prozvanog kralja ćevapa, zatim Igor Tripković, bivši čelnik Brodarskog Instituta, te Josip Vidović, bivši tajnik Odbora za branitelje HDZ-a, objavio je Index.

Tvrtka je osnovana 4. svibnja ove godine, kada je proveden upis njenog osnivanja, a Tripković je njezin direktor. Karamarkov partner i direktor u novoosnovanoj tvrtki Igor Tripković je lani otišao s čela Brodarskog instituta, a danas najavljuje novi posao te kaže da im je “cilj zaposliti više od 50 ljudi”.

“Nismo još odlučili hoćemo li razvijati projekt pogona za proizvodnju električne energije iz sječke ili mulja, a ima i drugih načina. Jedino što nećemo su solari, oni ne otvaraju nova radna mjesta dok zauzimaju veliki komad zemljišta”, kazao je Tripković te dodao da su osnovali tvrtku kako bi mogli ući u ozbiljniju fazu pregovora oko pokretanja posla. Također dodaje da je, što se tiče Karamarka, on jedan od suvlasnika i da je politika u njegovu životu prošlost.

“Ubuduće ga zanima realni sektor i iznimno je aktivan po pitanju ovog novog projekta”, dodaje direktor Tripković.Facebook Comments

Loading...
DIJELI