BIVŠI RUSKI PREMIJER OTKRIO SVOJU ŽELJU: Htio da Rusija postane punopravna članica NATO saveza

Foto: Yuri Kochetkov/Pool via REUTERS/Guliver

Ruski političar Mihail Kasjanov koji je obnašao dužnost premijera u razdoblju od 2000. do 2004. godine za CNN je rekao kako je za vrijeme svog premijerskog mandata, pod ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, htio da Rusija postane punopravna članica NATO saveza.

Istaknuo je da je Putin izmislio objašnjenja da je NATO prijetnja za Rusku Federaciju.

“Ako se vratimo 20 godina u prošlost, kada sam ja bio premijer, a on imao prvi predsjednički mandat, vidimo da je Rusija tada imala odlične odnose sa SAD-om i NATO-om”, rekao je Kasjanov.

Dodao je da je tada “sanjao da Rusija postane članica NATO saveza” te da sam ruski predsjednik Putin nije isključio takve namjere.

“Odnosi su bili vrlo dobri, sada je drugačija situacija”, rekao je bivši ruski premijer.Osvrnuo se na moguće uključivanje Švedske i Finske u savez.

“Znači, Švedska ili Finska – one nisu neka dodatna prijetnja. NATO nikada nije bio prijetnja Ruskoj Federaciji. To je Putinova izmišljotina”, naglasio je bivši ruski premijer.

Dodao je da je Putin sada prijetnja NATO-u.

“Sada imamo i prvu crtu bojišnice – Ukrajinu. Ako Putin pobijedi, možemo očekivati daljnju agresiju”, zaključio je Kasjanov.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI