Bivši predsjednik uz Lončara koji odbija priznanje grada Zagreba

screenshot društvene mreže

Inače, Lončar je u njegovom drugom predsjedničkom mandatu  bio posebni savjetnik za međunarodne odnose.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić rekao je da razumije i podržava odluku Budimira Lončara, ministra vanjskih poslova nekadašnje Jugoslavije i njegovog tadašnjeg savjetnika da ne primi priznanje grada Zagreba što mu ga je namjeravao uručiti gradonačelnik Milan Bandić.

“Znam osjećaje gospodina Lončara prema našemu glavnom gradu i što ga sve veže s njim i siguran sam da mu nije bilo lako donijeti takvu odluku. S druge strane, pratim kampanju – pravi lov na vještice – što se tim povodom protiv njega vodi i jasno mi je da nikakvu drugu odluku nije mogao donijeti”, priopćio je Mesić.

Inače, Lončar je u njegovom drugom predsjedničkom mandatu  bio posebni savjetnik za međunarodne odnose.

Mesić kaže da glavni ‘argument’ onih koji Lončara napadaju i optužuju jest da je odigrao ključnu ulogu pri donošenju rezolucije Vijeća sigurnosti kojom je uveden embargo na uvoz oružja u Jugoslaviju, pa je time “razoružanu Hrvatsku izručio na pladnju” Miloševiću.

Kaže da Lončara cijeni zbog njegovog golemog znanja i iskustva koje je, koliko je mogao, nakon raspada Jugoslavije stavio na raspolaganje Republici Hrvatskoj, ne hvaleći se time ni tada, ni danas.



“Nije zaslužio javni linč kojemu je izvrgnut i koji Hrvatskoj nanosi sramotu, a potencijalno i štetu u svijetu u kojemu mnogi ljudi od utjecaja još uvijek znaju tko je Budimir Lončar”, zaključuje Mesić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI