Bivši predsjednik “opleo” po predsjednici

screenshot društvene mreže

 Mesić se naljutio, jer je on prvi  u državnom posjetu Izraelu. Istaknuo je da je tada održao govor u Knessetu. ‘To je greška njezina ureda – oni su trebali znati, a i ona je morala znati to da sam bio u državnom posjetu’, poručio je bivši predsjednik.

U sjeni skandala oko teksta u Jerusalem Postu ostala je zavrzlama oko statusa posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Izraelu. Iz Ureda predsjednice hvalili su se time da je riječ o prvom državnom posjetu nekog hrvatskog predsjednika Izraelu, međutim bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesići njegov bivši savjetnik Tomislav Jakić demantiraju takve navode, tvrdeći da je upravo Mesić bio taj koji je prvi posjetio Izrael.

‘Radi se o prvom državnom posjetu nekog hrvatskog predsjednika Izraelu te ujedno pokazatelju nastavka partnerske suradnje dviju strana, kao i strateškog opredjeljenja Hrvatske za bliskom suradnjom s tom bliskoistočnom državom’, pohvalili su se u najavama posjeta Izraelu s Pantovčaka.

Prije Kolinde Grabar Kitarović Izrael su posjetili hrvatski predsjednici Stjepan Mesić i Ivo Josipović. Mesić je u Izraelu bio 2001. godine dok je Josipović posjetio tu zemlju 2012. godine, kada je u Knessetu (izraelskom parlamentu, op.a.) održao poznati govor iz kojeg je nastala sintagma o ‘ustaškoj zmiji’. Međutim na Pantovčaku smatraju da su posjeti Mesića i Josipovića bili tek na službenoj razini. Državni posjet trebao bi biti na razini iznad, iako je to tek stvar protokola, a ne sadržaja.

 Mesić se naljutio, jer je on prvi  u državnom posjetu Izraelu. Istaknuo je da je tada održao govor u Knessetu. ‘To je greška njezina ureda – oni su trebali znati, a i ona je morala znati to da sam bio u državnom posjetu’, poručio je bivši predsjednik.

Kratko je komentirao za Tportal i skandal oko članka u Jerusalem Postu. Hrvatska predsjednica se, naime, našla u središtu skandala tijekom posjeta Izraelu nakon što je tamošnji medij objavio kako je kazala da je Bosna i Hercegovina nestabilna zemlja koju su “u nekim aspektima preuzeli ljudi povezani s Iranom i terorističkim organizacijama”, kao i da tu državu “kontrolira militantni islam, koji je dominantan u postavljanju agende”. Predsjednica je demantirala tu izjavu, a i izraelska novinarka Greer Fay Cashman izmijenila je dijelove objavljenog teksta.

Mesić kaže da je izjava demantirana, ali ne i suština. “Naime, ona kaže da novinaru nije ništa rekla, a ne kaže da to nije rekla u razgovoru s predsjednikom”, smatra Mesić i dodaje da kad se malo analizira, onda se vidi da je zapravo rekla suštinu u tim razgovorima.



Predsjednici se događa dosta pogrešaka u posljednje vrijeme. I nakon nedavnog posjeta Švicarskoj obrušila se na tamošnju javnu televiziju jer smatra da su je pogrešno prenijeli u dijelu u kojem je govorila o tome da je dopušteno upotrijebiti malo sile kako bi se ilegalne migrante odvratilo od upada na teritorij Hrvatske.”Njezine pogreške nastaju zbog toga što kamo dođe ugađa onima koji je slušaju. Kada ode u Teheran, onda smo mi porijeklom Iranci. Malo je zbunjena”, zaključio je Mesić.

Autor:Dnevno
Facebook Comments

Loading...
DIJELI