BIVŠI PREDSJEDNIK OBJASNIO PLENKOVIĆEVU DUGOVJEČNOST: ‘Ključni problem oporbe to što je razjedinjena, no dobit će priliku na izborima’

screenshot

Bivši predsjednik Ivo Josipović bio je gost N1 studija uživo. Komentirao je činjenicu da je premijer Plenković najdugovječniji premijer u Hrvatskoj i što to zapravo znači.

“To znači da je Plenković uspio pobjeđivati na izborima i osiguravati većinu. Kad povijest bude radila rekapitulaciju, to će ostati kao činjenica”, govori Josipović.

Upitan kakva je to tehnologija vladanja, odgovara:

“Tehnologija vladanja je tradicionalna HDZ-ova tehnologija, što znači jaku stranačku mašineriju i što znači inflitracija u izvanpolitičke sfere. To je zalog utjecaja HDZ-a u društvu”.

Plenković je, kaže Josipović, u prilici da s jednom relativnom novom ekipom do izbora popravi dojam.“Mislim da je ključni problem oporbe to što je razjedinjena. Drugi problem je i to što je teško parirati takvoj mašineriji koja ima i financije i infrastrukturu. S obzirom na probleme koje imamo u društvu i brojne ministre koji su pod istragama, za očekivati je da će oporba dobiti dobru priliku na idućim izborima”, kazao je bivši predsjednik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI