Bivši predsjednik Josipović usporedio Škoru i Kolindu: ‘Nisam njegov fan ali on je za aktualnu predsjednicu Tv u boji!’

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Pred nama su po zadnjim anketama najneizvjesniji izbori ne samo predsjednički. Iako su i prošli predsjednički izbori na kojima je izabrana aktualna predsjednica odlučeni sa samo 32000 glasova više u odnosu na njenog protukandidata, Ivu Josipovića. Svoja očekivanja od izbora iznio je gostujući u Rtl Direktu. Nije baš biranim riječima govorio o aktulanoj predsjednici.

“Ja sam tada izašao sa sveobuhvatnim programom suštinskih reformi dok je ona tvrdila da ćemo biti najbogatija zemlja na svijetu. Ona i danas priča i maše nekom knjižicom kao programom, znači nema neki šustinski program. Nisam tada imao ni podršku svoje stranke za te promjene, ni medije to nije previše zanimalon bio sam im dosadan, a ona je zabavljala”, rekao je u RTL-u Direkt Ivo Josipović, govoreći o izborima od prije pet godina, koje je tijesno izgubio.

Uspoređujući Grabar-Kitarović prije pet godina i danas, Josip kaže da se pogubila: “Sve što radi je sramoćenje nje same i države. Jeste li ikad vidjeli predsjednika da, u onakvom stanju kao ona u Kninu, nastupa na jednoj od najvažnijih državnih proslava. Šalje poruke kakve šalje, da se vezuje za osuđene ratne zločine… Nije bitno kako pjeva, kontekst je bitan, onaj u kojemu ona sramoti državu”.

Josipović se slaže da je u inozemstvu predsjednica prepoznatljiva, ali upozorava da prepoznatljivost nije uvijek pozitivna.

“Bila bi još prepoznatljiva da je dubila na glavi. U kontaktu sam s ljudima iz međunarodne politike i da, ona je simpatična u kontekstu feštanja, ali o njoj kao državnici malo tko misli dobro”, rekao je.Jedan od onih koji napadaju predsjednicu je i Mislav Kolakušić, još jedan predsjednički kandidat. Josipović za njega kaže da je zaigrao na kartu populizma.

“On je sofisticiraniji Pernar. Ono o čemu govori niti je izvedivo niti moguće, no često neukim ljudima dobro zvuči”, misli Josipović o Kolakušiću.

Odgovorio je Njonji

Predsjednik sabora Gordan Jandroković rekao je da Miroslava Škoru podržavaju i bivši lijevi predsjednici Josipović i Mesić te da postoji “koalicija radikalno desnih i bivših lijevih postkomunističkih predsjednika”.

“Mislim da gospodin predsjednik sabora konfabulira. Ne razlikuje dvije stvari – političku podršku i ocjenu kakav je tko kandidat. Ponavljam, on je ozbiljan kandidat, intelektualac, talentirani glazbenik, ali sasvim sigurno nisam navijač gospodina Škore u kampanji. Moja stranka ima svog kandidata i ja ga podržavam. Jandrokovićev trik je podmetanje u stilu Bujanca, želi u ovom raskolu koji postoji u HDZ-u difamirati Škoru tako da kaže da je kompanjon s Mesićem i sa mnom. To nema nikakve veze, to je jedan mali primitivan trik. Kažem, nisam na toj strani, ali u usporedbi dva kandidata desnice, Škoro je za Grabar-Kitarović televizor u boji”, rekao je Josipović.

Za svog kandidata Zorana Milanovića smatra da je jaka ličnost i da je, ako uđe u drugi krug, svejedno s kim će se boriti.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI