BIVŠI POTPREDSJEDNIK SRPSKE VLADE PORUČIO: ‘Vučić me podsjeća na Miloševića. Ponovno koristi floskulu ugroženosti srpskog naroda’

Foto: Screenshot/HRT

U emisiji Otvoreno na HRT-u razgovaralo se o stanju na Kosovu. Na početku emisije bivši potpredsjednik srbijanske vlade Žarko Korać govorio je o tome hoće li napeta situacija prerasti u otvoreni sukob.

“Iskustvo svega na prostorima bivše Jugoslavije uči nas da moramo biti oprezni. Srbi tamo spavaju u šatorima na granicama, istovremeno tamo je i ROSU. Ono što je bitno, prije pet godina se u Bruxellesu razgovaralo o tablicama i tamo je Vučić to potpisao, da će poslije pet godina doći do nekog sporazuma. Pet godina je prošlo i Kurti je naravno to htio riješiti. Paradoks je što je ovu krizu uzrokovao Vučić. Ja ne vidim razlog zašto se ovaj problem ne bi mogao jednostavno riješiti”, kazao je Korać.

Dodaje da bi Srbija čak od svega imali i ekonomsku korist. Naglasio je da je glavni problem Vučić koji se pojavljuje kao zaštitnik ugroženih Srba te se pita kada će prestati proizvoditi krize u regiji.

“Ovo je vrlo opasna igra u Crnoj Gori, imaginarni srpski svet. U drugim okolnostima, u drugom vremenu, moram reći da me podsjeća na Slobodana Miloševića“, rekao je Korać koji je naglasio da je ruski ambasador u Beogradu bio na graničnom prijelazu te da je to jasna direktna podrška Vučiću.

“Zašto je onda Vučić prije pet godina potpisao ako nije namjeravao to ispuniti? Imamo čovjeka koji se pomalo vraća radikalizmu, on se počinje ponašati ekstremno opasno u proizvodnji kriza. On ponovno koristi floskulu ugroženosti srpskog naroda. Srpski narod je po njemu svugdje ugrožen, i na Kosovu, i u BiH, i u Crnoj Gori”, upozorava Korać.



Dodaje kako ga sve podsjeća na početak rata u Jugoslaviji te kako ne vjeruje da Vučiću treba još jedna intervencija SAD-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI