Bivši načelnik u policiji kolegici koja ne može imati djece, rekao da će joj ga napraviti za 50 eura

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kostelac je u telefonskom pozivu za Glas Slavonije rekao da je i dalje djelatnik MUP-a i da nije ovlašten davati izjave

Policijska uprava virovitičko-podravska izvijestila je da je njezin bivši načelnik Mirko Kostelac udaljen iz službe, piše Glas Slavonije.

Nadležne službe Ministarstva unutarnjih poslova utvrdile su naime da postoji osnovana sumnja da se Kostelac tijekom 2016. godine ogriješio o Zakon o policiji po točkama koje se tiču zlouporabe položaja u službi ili izvan službe ili prekoračenja ovlasti u službi.

Bivši je načelnik PU virovitičko-podravske tako 23. studenog rješenjem aktualnog načelnika iste Policijske uprave Siniše Kneževića udaljen iz službe, a protiv Kostelca bit će pokrenut disciplinski postupak.

Izvidima i rješenju MUP-a prethodila je pritužba na Kostelčev rad koju je uložio Nacionalni sindikat policije.

“Prijavili smo ga jer nije normalno da, kada netko ima svatove, sve policijske patrole iz tog mjesta pošalje dalje. Uz to je jednoj kolegici, koja nažalost ne može imati djece, rekao da će joj za 50 eura napraviti dijete. Jedan kolega na to mu je prigovorio, pa mu je načelnik rekao kako je bolje da šuti. Nakon nekoliko dana prebacio ga je na posao 60 kilometara od njegova mjesta stanovanja gdje je do tada i radio. Tako je i MUP-u nanio štetu jer do tada čovjek nije trebao nikakve putne troškove”, rekao je za Glas Slavonije predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.



Kajkić ističe da se takvo ponašanje bilo koga ne može tolerirati, a kamoli policijskog službenika.

“U sindikatu smo u svakom trenutku prvo za zaštitu policajaca, ali ovakvo se ponašanje ne može tolerirati”, kaže on.

Kostelac je u telefonskom pozivu za Glas Slavonije rekao da je i dalje djelatnik MUP-a i da nije ovlašten davati izjave.

“Onaj tko je podnio prijavu protiv mene neka i kaže zbog čega me prijavio, a ja ću o tome reći što imam na mjestu gdje to bude trebalo”, dodao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI