BIVŠI MINISTAR TOLUŠIĆ U SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Objavljeno za što ga se točno sumnjiči i zašto mu je policija banula na vrata

Foto: Vlado Kos/Cropix

Jutros je ponovno u akciji USKOK i DORH, ušli su u kuću bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Na zahtjev Ureda europskog javnog tužitelja pokrenuta je istraga protiv bivšeg ministra Tomislava Tolušića kojem je policija u četvrtak ujutro pozvonila na vrata obiteljske kuće u Virovitici.

Policija je Tolušića odvezla u njegovu vinariju koja se nalazi u prigradskom naselju Rezovačke Krčevine. Pretres kuće je završen  te je tijeku pretres i izuzimanje dokumentacije.

Konačno se o svemu Ured europskog tužitelja. Potvrdili su da su u Hrvatskoj uhićene dvije osobe zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti, vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje, izvijestili su na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći identitete uhićenih.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija”.



EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, navode u priopćenju.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI