BIVŠI MEĐIMURSKI ŽUPAN VRAĆA SE U POLITIKU: ‘Žao mi je zbog svega što se dogodilo, ova dva zadnja mjeseca uzela su mi 10 godina života’

Foto: Nikola Čutuk/Pixsell

Bivši župan Međimurske županije Matija Posavec za N1 je govorio o svom povratku u politiku. Naime, on će u četvrtak predati 10 tisuća prikupljenih potpisa i ponovno se kandidirati za međimurskog župana.

Podsjetimo, s te je pozicije prije dva mjeseca odstupio zbog istrage o trgovanju utjecajem.

Govorio je o povratku u politiku te rekao kako “nije doživio ružan pogled, osudu ili nešto zbog čega bio mi trebalo biti neugodno”.

“Razgovor s ljudima, grupa podrške i tisuće poruka ne daju mi za pravo da se ne kandidiram. Nekoga imenovati u Upravno vijeće nije zapošljavanje. Imenuje ih čelnik tijela po funkciji… Čovjek je privatni poduzetnik i osam je godina bio u tom Upravnom vijeću”, istaknuo je Posavec.

“Desetak dana prije izbora čovjek je došao, rekao ‘kampanja je, ideš na izbore, ovo je moja privatna donacija’, a novac je na račun položio njegov suradnik jer je donator htio ostati anoniman”, istaknuo je bivši župan.



Posavec odbacuje tvrdnju da je tih 10 tisuća kuna za što su ga teretili bilo mito.

“Mito je kada nešto za taj novac napravite. Mea culpa, ali to nije kazneno djelo, nije to mito. Bila je predizborna kampanja, razgovarate sa stotinama ljudi”, rekao je.

Što se tiče zapošljavanja, rekao je da su svi natječaji provedeni u skladu sa zakonom. Sporna dva radna mjesta bila su na određeno vrijeme, pripravničke pozicije i bio je raspisan natječaj, istaknuo je bivši međimurski župan.

Kada se sada osvrne iza sebe ističe kako mu je žao zbog svega što se dogodio.

“Imao sam najmanju plaću, pazio sam na što se troši javni novac, nikad nisam uzeo dnevnicu… Bio sam oprezan. Ovih 10 tisuća kuna nema veze s javnim novcem, radi se o privatnoj donaciji… Ne bih htio da mi netko sudi, a nema na raspolaganju sve činjenice. Ako sam nešto napravio mislim da to ne ide u domenu kvalifikacija koje mi se stavljaju na teret… Na poziciji koju obnašam svakodnevno ste u komunikaciji sa stotinama ljudi. Dolaze s raznim zahtjevima… Vodite jednu sredinu kako najbolje znate”, naglasio je Posavec.

“Nisam aktivirao saborski mandat, nisam uzeo punu plaću na koju sam imao pravo. Nemam ni zdravstveno trenutno”, rekao je bivši župan.

Zaključio je kako su mu “ova dva mjeseca uzela 10 godina života”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI