BIVŠI HDZ-OV SABORSKI ZASTUPNIK I BOKSAČ: Uhićen zbog silovanja i prijetnji

Tom Dubravec/CROPIX

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik, osvajač olimpijske medalje u boksu i čelnik Autokluba Siget Damir Škaro uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku iz BiH u srijedu ujutro, nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Od podnošenja prijave 12. kolovoza Škaro se skrivao u Bosni i Hercegovini.

Samo nekoliko sati nakon što ga je policiji prijavila za silovanje, Damir Škaro žrtvi je poslao je prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu čije ima državljanstvo. Imao je rok do četvrtka da se javi policiji, a u srijedu ujutro je uhićen, javlja Dnevnik.hr.

Bila joj je radna subota, a žrtva je u najvećem hrvatskom autoklubu počela je raditi prije dva mjeseca. Priča kako ju je napao s leđa, primio je oko struka, nabio ju na sebe i stavio joj ruku u grudnjak. Uspjela se istrgnuti, a on joj je rekao da prekine i da se ne otima. Lijevom rukom držao je obje njene ruke. “Molila sam da prestane”,ispričala je žrtva za emisiju Provjereno…. On nije prestao i rekao joj je da će raditi što on hoće i da će ju silovati.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe “Provjerenog”, nerijetko iz Škarinog ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila.

Skupila je hrabrost i nakon dva dana prijavila Damira Škaru policiji. Prije nije jer je, kako kaže, dva dana plakala. “Ja se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi”, objasnila je. I onda je nastao novi problem. Bivši saborski zastupnik, dobro je povezan u svim sferama društva, pa je ubrzo doznao što se događa.Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji dobila je Škarinu poruku s pitanjem “kako su ti djeca?”. 10. kolovoza dogodilo se silovanje, dva dana kasnije prijavila ga je policiji, a ni dva tjedna kasnije policija Škari nije ušla u trag. Putem tajništva Autokluba Siget poručili su mu da se javi. Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu.

Bio je u Bosni i Hercegovini odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju. Nudio joj je 80 tisuća eura što je ona odbila.”‘Čula sam da je Damir Škaro uhićen, ali to nisam čula iz službenih izvora i to Vam oni trebaju potvrditi. Moja stranka je trenutno na bolovanju”, rekla je za Jutarnji list odvjetnica Morana Rabar koja zastupa ženu iz AK Siget koja je prijavila Damira Škaru za silovanje.

Hrabra žena i majka koja se odlučila suprotstaviti moćniku kaže da želi istjerati pravdu te da ne bi šutjela ni za milijun eura.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI