BIVŠA SUTKINJA ŠIBENSKOG SUDA PUŠTENA IZ PRITVORA: ‘Zatvor je vrlo emotivno doživjela, što je razumljivo, pogotovo ako se uzme u obzir sudački posao koji je radila 25 godina’

Foto: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Bivša sutkinja šibenskog suda Maja Šupe, koju USKOK sumnjiči za primanja mita kako bi donijela oslobađajuću presudu, puštena je na slobodu iz splitskog zatvora na Bilicama u kojem se nalazila od 8. rujna.

Na slobodu je puštena po prijedlogu USKOK-a koji je prihvatio zahtjev Šupinog branitelja odvjetnika Krešimira Škarice da joj ukinu pritvor koji joj je određen zbog opasnosti da bi mogla ponoviti nedjelo ili utjecati na svjedoke.

Prethodno ju je Državno sudbeno vijeće (DSV) razriješilo sudačke dužnosti, a i ispitani su svi predloženi svjedoci.

Odvjetnik Škarica je poručio da će se Šupe aktivno braniti i neće šutjeti te da moraju vidjeti što su govorili drugi optuženici te koji su dokazni prijedlozi izvedeni.

Šupe je ranije u rujnu pritvorena zajedno s odvjetnikom Branimirom Zmijanovićem i poduzetnikom Blažom Petrovićem zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela primanja i davanja mita.



Tužiteljstvo sumnja da je sutkinja primila 15 tisuća eura mita da donese oslobađajuću presudu Petroviću, a da je u svemu posredovao odvjetnik Zmijanović.

Na ispitivanju u Uskoku sutkinja Šupe je negirala kaznena djela za koje ju sumnjiče te je odgovarala na pitanja tužiteljstva i obrane. Njezin je odvjetnik tada otkrio da je mjesec dana prije uhićenja podnijela zahtjev za mirovinu jer joj je narušeno zdravlje.

“Šupe je u zatvoru imala korektan tretman, bila je dobro primljena i nije bilo nikakvih provokacija. No, ”, rekao je odvjetnik Krešimir Škarica.

Zapriječena zatvorska kazna za primanje i davanje mita je do deset godina.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI