BIVŠA SDP-ova MINISTRICA OBJASNILA ZAŠTO SE CIJEPILA: ‘Nemam pojma što je u cjepivu, ali ni što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima’

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Željka Antunović, nekadašnja ministrica obrane u Vladi Ivice Račana na Facebooku je objasnila zašto se cijepila protiv koronavirusa.

Kako kaže, nema pojma što se nalazi u cjepivu, ali isto tako nema pojma što se nalazi u hrpi drugih stvari, među ostalima kroasanu, bureku ili ćevapima.

Prenosimo njezinu objavu.

“Cijepila sam se protiv Covida. I ne, nemam pojma što je u cjepivu, niti u svim onima koja sam dobila kao dijete, kao što nemam pojma ni što sve zapravo ima u lijekovima poput Neofena ili Andola koje uzmem kad zaboli glava ili udari fibra, niti što je u drugim tretmanima – anesteziji prilikom operacije ili najobičnijeg popravka zuba, antibiotiku protiv upale, niti u cjepivu protiv tetanusa, gripe, protiv ospica ili u cjepivima za djecu. Vjerujem svom doktoru kad kaže da je potrebno”, piše na početku.

“Također ne znam točno ni pouzdano što je sve u kroasanu, bureku ili ćevapima. Nemam pojma ni što je sve u drugoj hrani koju pojedem, piću kojeg popijem… Ne znam niti svaki sastojak mog sapuna ili šampona ili dezodoransa. Ne znam dugoročni učinak korištenja mobitela niti je li kafić u kojem sam upravo popila duži espresso zaista koristio čiste šalice i je li osoblje opralo ruke”, nastavlja Antunović.



“Uglavnom… Puno je stvari koje ne znam i nikada neću znati. Znam samo jedno – život je kratak, jako kratak, a ja i dalje želim raditi nešto drugo osim da sam doma. I dalje želim izlaziti, družiti se i putovati i grliti ljude bez straha i pronaći onaj osjećaj života “otprije”. Kao dijete i kao odrasla osoba cijepila sam se protiv zaušnjaka, ospica, rubeole, dječje paralize, vodenih kozica i još dosta drugih bolesti; moji roditelji i ja vjerovali smo znanosti i nikada nismo morali patiti niti prenijeti bilo koju od navedenih bolesti”, piše Antunović pa objašnjava.

“Cijepila sam se, ne zato jer vlada kaže da treba, nego: Da se ne razbolim i ne umrem od Covida-19. Da ne zarazim svoje najbliže i najdraže ali i one malo manje bliske i drage, pa čak i one potpuno nepoznate. Da ne zauzimam bolnički krevet ako se razbolim. Da zagrlim svoje najdraže. Da ne moram raditi PCR ili antigenske testove da bih otišla u kino, na koncert, u kafić ili restoran, na putovanje i još mnogo toga što slijedi… Da živim svoj život. Da mi se dijete vrati u školu i bavi se sportom… Da Covid-19 postane stara, loša uspomena. Da nas zaštitim. Svih nas!”, napisala je Željka Antunović pa zaključila:

“Ako se slažete, kopirajte ovo i stavite na svoj profil. A ako se ne slažete, onda barem razmislite o ovome što ste upravo pročitali…”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI