BIO JE MRAK, NIJE VIDIO, MISLIO JE DA JE JELEN! Ovako stvari stoje: Sud je jednako kaznio dug za alimentaciju i izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Majka troje djece iz okolice Varaždina koja je, kako smo pisali, danas zbog duga od 46 tisuća kuna osuđena na godinu dana zatvora, unatoč tome što se na sudu branila kako je nezaposlena i kako traži posao da bi vratila dug za alimentaciju, sud nije uvažio to kao olakotne okolnosti, već ju je poslao u zatvor na godinu dana.

Ipak, neki su u RH jednakiji od drugih pa nemaju istih problema s pravosuđem. Bruno Perkec, ravnatelj županijskih cesta Virovitičko-podravske županije (VPŽ) i član virovitičkog ogranka HDZ-a je u četvrtak nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora jer je pobjegao s mjesta nesreće nakon što je usmrtio biciklista.

Naime, Perkec je na prvom suđenju bio oslobođen krivnje, braneći se tvrdnjom kako je mislio da je naletio na jelena, a na drugom suđenju je nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora, ali je i ta presuda poništena.

Nesreća se dogodila 8. rujna 2017. oko 20 sati, kada je ravnatelj županijskih cesta VPŽ-a službenim autom naletio na biciklista, koji je od silne udarca na mjestu preminuo, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, a tijelo biciklista je pronađeno tek idućeg dana. Naime, valjda je stvar morala hoće li se netko ponijeti prema čovjeku kao prema životinji ili neće!

Zastupnica optužbe Mirjana Grandić, inače zamjenica Općinske državne odvjetnice, na sudu je tražila strožu kaznu bezuvjetnog zatvora jer okrivljeni nije obratio pozornost na prometnu situaciju istaknuvši da osim pukog iskaza Perkec ničim drugim nije pokazao iskreno kajanje i žaljenje zbog cjelokupne situacije. Za njega je biciklist i dalje samo jelen!



“Cjelokupno njegovo ponašanje za vrijeme prometne nesreće, poslije nesreće i tijekom suđenja zavrjeđuje svaku osudu”, rekla je u svom završnom obraćanju. HDZ-ovac je sam priznao kako je na domjenku popio pivce, da bi nakon domjenka sa suradnicom Nikolinom Čačić svratio u pub u Virovitici gdje je opet popio tamno pivo.

Potom su Perkec i Čačić bili akteri prometne nesreće u kojoj je u naletu automobila usmrćen Damir Jurišić u mjestu Bačevac. Količina popijenog piva, kao i to što je o nesreći policiju obavijestio tek sutra poslijepodne nisu naštetili Perkecu na sudu.

Naime, sutkinja je kao olakšavajuću okolnost istaknula dosadašnju neosuđivanost, kao i to što je roditelj malodobnog djeteta. Hoće li se i ta kazna održati na sudu? Dok je majka troje djece vjerojatno već počela izdržavati svoju kaznu, HDZ-ovac Perkec je s obzirom na nepravomoćnu presudu, na koju će se vjerojatno žaliti, za neko vrijeme miran.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI