‘BILI SU TO SUDBONOSNI TRENUTCI ZA HRVATSKU!’ Vlada obilježila obljetnicu bombardiarnja Banskih dvora

Screenshot HRT

Hrvatski premijer Andrej Plenković položio je lovorov vijenac na spomen ploču na zgradi Vlade RH, u povodu obilježavanja 30. obljetnice raketiranja Banskih dvora.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, ministar obrane Mario Banožić te zastupnica u Hrvatskom saboru Zdravka Bušić kao i posebni savjetnici predsjednika Vlade Zvonko Kusić i Mate Granić.

“Danas je 30 godina od raketiranja zgrade Banskih dvora, tada je to bilo sjedište predsjednika Franja Tuđmana. Očiti je cilj bio da se likvidira vodstvo RH, tada su u zgradi bili Franjo Tuđman, Stipe Mesić, Ante Marković, vodili su razgovore o velikosrpskoj agresiji Slobodana Miloševića na Hrvatsku.

Tada je jedna osoba izgubila život, nekoliko je ljudi ranjeno. Na sreću najviši dužnosnici ostali su živi, bili su to sudbonosni trenuci za Hrvatsku. U noći sa 7. na 8. Hrvatski sabor je donio konačne odluke o neovisnosti RH”, istaknuo je u izjavi premijer Andrej Plenković, prenosi HRT.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI