Bijelom policajcu koji je prošli tjedan ubio crnca Raysharda Brooksa prijeti smrtna kazna

Okružni tužitelj Georgije objavio je u srijedu da je bijeli policajac iz Atlante optužen za prošlotjedno ubojstvo crnca Raysharda Brooksa na parkiralištu fast-food restorana.

Smrt 27-godišnjeg Brooksa, zadnjeg u dugom nizu Afroamerikanaca koje su ubili policajci, dodatno je zaoštrila rasne napetosti u SAD-u u vrijeme velikog nacionalnog preispitivanja zbog rasizma i policijske brutalnosti.

Inače, Garrett Rolfe, bijeli policajac koji je ustrijelio Brooksa 12. lipnja i sutradan dobio otkaz jer su incident snimile nadzorne kamere, optužen je za ubojstvo počinjeno u sklopu kaznenog djela i napad smrtonosnim oružjem, rekao je tužitelj okruga Fulton Paul Howard na konferenciji za novinare u Atlanti, a Rolfeu prijeti doživotni zatvor ili smrtna kazna bude li proglašen krivim.

Kako javljaju mediji, Devin Brosnan, drugi bijeli policajac koji je bio na mjestu događaja, surađivat će s tužiteljima, a on se trenutno nalazi na privremenom dopustu s posla, uz punu plaću.

Autopsija je pokazala da je Brooks ustrijeljen dva puta u leđa i da je umro zbog krvarenja i ozljeda unutarnjih organa, a sve se dogodilo kada ga je policajac ustrijelio nakon što mu je Brooks oduzeo elektrošoker.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI