BIDEN PROGLASIO PRIRODNU KATASTROFU: Ledeni val u Teksasu usmrtio više od 20 osoba, stanovnici ostali bez struje, ali i vode

Više od 20 osoba preminulo je u američkoj državi Teksas zbog posljedica ledenog vala koji je posljednjih nekoliko dana zahvatio ovo područje. Milijuni stanovnika ostali su bez struje, a dobar dio njih i bez vode.

Kako bi se država što prije oporavile od strašnog nevremena, predsjednik Joe Biden proglasio je prirodnu katastrofu za to područje, javlja Federalna agencija za upravljanje hitnim situacijama.

Sam predsjednik navodno razmišlja i o odlasku u Teksas kako bi se sam uvjerio na odgovor saveznih vlasti, no samim proglašenjem katastrofe osigurao je ovoj državi savezna sredstva, kakva su recimo pomoć za privremeni smještaj, obnove kuća te jeftiniji zajmovi.

Teksaška komisija za kvalitetu okoliša izvijestila je kako su se sve teksaške elektrane vratile u pogon, no više od 195.000 domova u petak i dalje nije imalo struje. S druge strane, stanovnici 160 od teksaških 254 okruga imali su problema u opskrbi vodom, tvrde.

Meteorolozi očekuju povećanje temperature u idućih nekoliko dana, no i dalje je izdano upozorenje u slučaju putovanja. Štoviše, prognoziraju kako Teksas očekuje još jedna snježna oluja koja će donijeti i ledenu kišu, ali i led.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI