BIDEN OPET PROZVAO PUTINA! ‘On je brutalan, treba mu suditi’. Stigao ruski odgovor: ‘Neka dodaju režisere Srebrenice’

Američki predsjednik Joe Biden rekao je u ponedjeljak da je ruski predsjednik Vladimir Putin ratni zločinac i pozvao na suđenje za ratne zločine nakon što su svijet zgrozila otkrivena trupla civila u ukrajinskoj Buči.

Vidjeli ste što se dogodilo u Buči”, rekao je Biden novinarima u Bijeloj kući. “To potvrđuje da je on ratni zločinac”, rekao je američki predsjednik.

Otkriće masovne grobnice i vezanih tijela upucanih iz neposredne blizine u Buči, gradu blizu Kijeva koji je oslobodila ukrajinska vojska, moglo bi potaknuti Sjedinjene Države i Europu na dodatne sankcije Moskvi.

“Moramo prikupiti informacije. Moramo nastaviti slati Ukrajini oružje koje im je potrebno za nastavak borbe. I moramo prikupiti sve detalje kako bismo mogli imati suđenje za ratne zločine”, rekao je Biden.

Putin je “brutalan”, a “ono što se događa u Buči je nečuveno i svi su to vidjeli”, dodao je američki predsjednik.



Marija Zaharova, glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova, ubrzo je odgovorila na izjavu američkog predsjednika.

“Odlična ideja, neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Također mogu dodati i režisere produkcije u Srebrenici”, napisala je Zaharova, aludirajući da se u Srebrenici nije dogodio genocid (unatoč sudskoj presudi koja kaže suprotno).

“Mogu tu dodati i trgovinu organima na Kosovu. Kad završe s tim, mogu se pozabaviti i bacanjem nuklearne bombe na Japan, kad su već kod toga”, napisala je Zaharova.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI